Zavřít reklamu

Včera ve večerních hodinách vypustil Apple do světa v pořadí již druhé verze svých systémů iOS 11.4, tvOS 11.4 a watchOS 4.3.1, přičemž nejzajímavější systémem z této trojice měl být bezesporu první zmiňovaný. iOS 11.4 by se dal totiž s trochou nadsázky označit za systém, který přináší zbytek vylepšení, které se již nevešly do předchozího iOS 11.3. Ten totiž Apple novinkami a opravami chyb doslova napěchoval. 

I kvůli tomu, že mnoho novinek přinesl iOS 11.3, bylo prakticky od oznámení chystaného iOS 11.4 jasné, že v něm Apple doplní pouze to, co v minulých měsících slíbil. Uživatelé tak čekali například příchod dlouho očekávané možnosti ukládání zpráv na iCloud, podpory AirPlay 2 či podpory stereo přehrávání u HomePodů, která měla též postupem času přijít. Všechny tyto vylepšení se objevily i v první betě iOS 11.4.  Zatímco však první dvě zmiňovaná vylepšení Apple ve druhé betě ponechal, podporu sterea pro HomePod z bety opět odstranil. Těžko tak říci, zda tuto možnost nakonec iOS 11.4 vůbec nabídne. Když totiž odstranil Apple ukládání zpráv na iCloud a AirPlay 2 z bet iOS 11.3, ve finální verzi systému se nakonec tyto novinky neobjevily.

Co naopak potěší alespoň majitele iPhonů 8 a 8 Plus je přidání speciální tapety, kterou jste mohli doposud vidět jen u (PRODUCT) RED variant. Záměrně však říkám, že tato novinka potěší alespoň majitele iPhonů 8 a 8 Plus. Na jiných modelech ji totiž beta nenabídla a je tedy možné, že se bude Apple u této tapety snažit o jakousi exkluzivitu pouze pro „osmičkovou“ řadu.

Krom těchto dvou novinek se pak beta zaměřuje na opravy různých chyb “pod kapotou” iPhonu a již klasicky zlepšuje jeho výkon a stabilitu. Jelikož se však zatím jedná o rané stádium testování, je možné, že větší novinky teprve přijdou. Minimálně návrat podpory sterea pro HomePod by však tomuto systému slušel. 

iOS 11.4 FB 2

Dnes nejčtenější

.