Zavřít reklamu

Zdá se, že placenému stahování hudby je konec. Apple plánuje 21. března příštího roku zrušit stahování hudby z iTunes, uvedl web Digital Music News. Pokud tak nastane, bude se Apple nejspíše zaměřovat na rozšiřování možností streamovací služby Apple Music. Té se nedávno podařilo získat během dvou týdnů 2 miliony předplatitelů a překonat tak metu 40 milionů platících uživatelů. Možná i v reakci na tenhle úspěch stanul nově v čele Apple Music Oliver Schusser. Důležité bude udržet krok se Spotify. Přímého konkurenta za peníze poslouchá v současné době něco přes 70 milionů lidí.

Sám Apple potvrdil webu The Verge, že zastaví možnost vkládat hudební soubory do iTunes LP. Stažené položky bude ale samozřejmě možné i nadále na zařízeních užívat. Podle webu zákazníci časem obdrží zprávu, ve které Apple vysvětlí, jak to se službou bude dále.

Není pochyb o tom, že streamování hudby změnilo svět nakupování hudby. iTunes store vznikl v roce 2003 a umožnil tak mít v iPodu a později i v dalších jablečných zařízení tisíce skladeb. Pokud si ale píseň nikdo nezakoupí, není jiná možnost, než takovou službu zrušit. Něco podobného řekl nedávno i spoluzakladatel Apple Music Jimmy Iovine v pořadu BBC.

Dnes nejčtenější

.