Zavřít reklamu

Poté, co Apple vloni před Vánoci potvrdil, že starší iPhony skutečně jeho tajně implementovaný software za určitých okolností zpomaluje, se na jeho hlavu sesypala obrovská vlna kritiky. Jeho zákazníci mu totiž utajení implementace této novinky velmi tvrdě vyčetli a ti nejodvážnější se jej dokonce rozhodli zažalovat.

V tuto chvíli je jen v USA evidováno nejméně 59 samostatných soudních sporů, které si kladou za cíl jediné – vysoudit z Applu kvůli jeho nečestnému jednání peníze. Jelikož je však počet žalob opravdu vysoký a jejich postupné vyřizování by trvalo neskutečně dlouho a bylo by velmi náročné jak na finance, tak i na lidi zapojené v něm, měli by se žalobci v následujících dnech domluvit na sjednocení jejich žalob pod jednu. Díky tomu by se tak celé řešení sporu značně urychlilo. Pokud si však myslíte, že sjednocení pod jednu žalobu zvýší šanci žalobců na úspěch, jste na omylu.

Existuje vůbec šance na úspěch?

Podle odborníků je totiž šance na úspěch stejná nebo dokonce o něco menší než bylo v případě jednotlivců. Na druhou stranu je však v tomto ohledu soudnictví poměrně nevyzpytatelné a i když se může nyní zdát, že Apple celou situaci bez problému kontroluje a nakonec se mu podaří smést všechny žaloby ze stolu, určité riziko tu samozřejmě stále je.

Uvidíme, jak tedy celý spor dopadne a zda Apple nakonec za svou chybu zaplatí či nikoliv. Na rychlý konec celého případu to však určitě nevypadá. Minimálně ze strany Applu se dá totiž očekávat v případě jeho neúspěchu odvolání, protože si za svým tvrzením, že ke zpomalování přistoupil kvůli komfortu uživatelů, stojí.

Apple slow iPhone FB

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.