Zavřít reklamu

Rakousko-americký sportovec, herec a republikánský politik Arnold Schwarzenegger oznámil během živého rozhovoru na politico.com, že se chystá žalovat ropný průmysl. Jako většina ochránců životního prostředí i americký herec vidí souvislost mezi tím, co se dělo v tabákovém průmyslu a tím, co se odehrává v ropném průmyslu.

„Nijak se to (ropný průmysl) neliší od problému kouření. Tabákový průmysl si byl vědom roky a roky a roky a desetiletí, že kouření tabáku zabijí lidi, poškozuje lidi a způsobuje jim rakovinu a jiné nemoci – a tuto skutečnost před lidmi skrýval a popíral to,“ konstatoval. Stejné je to podle něj i v ropném průmyslu. Velcí hráči v něm totiž o tom, že jsou fosilní paliva zodpovědná za změny klimatu moc dobře ví, ale jen nečinně přihlíží. Tímto přístupem však tyto společnosti „vědomě zabíjí lidi po celém světě.“

Ačkoliv si nejspíš sám Arnold od svého boje žádné velké úspěchy neslibuje, je rád alespoň za to, že se tato problematika zviditelní a lidé se díky ní začnou poohlížet po obnovitelných zdrojích energie.

15-arnold-schwarzenegger.w600.h315.2x

Zdroj: Zive.cz

Více bleskovek

.