Zavřít reklamu

Alespoň jednou za život to zažil skoro každý. Koupíte si novou věc, ale jelikož máte ke staré jakýsi citový vztah, schováte si ji. Tento scénář se pak v dalších letech několikrát opakuje a z jediné schované věci máte najednou solidní sbírku, do které vám začnou časem přispívat i přátelé, kteří si vaší obliby ve schraňování určitého druhu věcí všimli. Co když však najednou nastane chvíle, kdy si řeknete “dost” a vše se pokusíte prodat? Tak přesně tohle rozhodnutí učinil před pár dny jeden muž z USA.

Benj Edwards se začal schraňováním věcí zabývat již v roce 1993. V jeho sbírce, kterou má umístěnou ve své garáží, nalezneme více než 228 unikátních počítačů či herních konzolí, které se mu podařily za 25 let nashromáždit. A jelikož čtete portál věnovaný společnosti Apple, je i mnoho počítačů v této sbírce právě s dílny této společnosti.

Ve sbírce pana Edwardse naleznete na 80 počítačů od Applu včetně modelu Lisa 2, Mac II, Mac Classics, celou řadu PowerBooků či Power Macintosh. Krom počítačů pak sbírka obsahuje i několik iPhonů a iPadů, které jsou převážně z prvních generací. Není tak pochyb o tom, že by se při probírání se touto sbírkou fanoušek Applu na hodně dlouho zabavil.

Na své si přijdou i milovníci konzolí

Krom mnoha počítačů a různých doplňků či příslušenství, kterého jsou prý v garáži tisíce, pak můžete shlédnout opravdu spoustu herních konzolí, na kterých bude velmi pěkně vidět jejich vývoj v čase. Edwardsovi se jich podařilo nashromáždit dokonce 145.

Pokud by vás tedy rozjetí svého vlastního muzea s raritními kousky lákalo, není nic jednoduššího, než se majiteli ozvat. Musíte však jednat rychle. Na Twitteru už se totiž první náznaky vyjednávání o obchodu objevily. Zájem totiž nebudou mít jen jednotlivci, ale také různá muzea, pro která je tato nabídka samozřejmě poměrně zajímavá.

sbirka pocitacu

Dnes nejčtenější

.