Zavřít reklamu

Steve Jobs získal několik měsíců po smrti prestižní hudební ocenění Grammy. Podle americké Národní akademie nahrávacích umění a videí dokázaly Jobsovy nápady, jako jsou iPod a iTunes Music Store, změnit hudební svět. Cenu za přínos hudbě převzal senior viceprezident pro internet software a služby Eddy Cue. „Jménem Laurene, ženy Steva, jeho dětí a všech z Applu bych vám rád poděkoval, že byl Steve poctěn cenou Trustess Grammy Award. Steve byl vizionář, rádce a blízký přítel. Měl jsem neuvěřitelnou možnost pracovat s ním posledních patnáct let,“ řekl při jedinečné příležitosti Eddy Cue.

„Přijmout ocenění je pro mě obrovská čest, neboť hudba pro Steva znamenala opravdu hodně. Řekl nám, že hudba ovlivnila jeho život a dělala z něj to, čím je. Každý, kdo znal Steva, věděl, jak hluboký vliv na něj měly písničky od The Beatles anebo Boba Dylena. Steve se soustředil na cíl přinést hudbu každému inovativním způsobem. Diskutovali jsme o tom každý den. Když Steve představil v roce 2001 iPod, lidé se ptali: ‚Proč Apple dělá hudební přehrávač?‘ Jeho odpověď byla jednoduchá: ‚Milujeme hudbu a měli bychom dělat to, co milujeme.‘ Jeho rodina i já víme, že toto ocenění Grammy by bylo pro Steva důležité a já vám všem děkuji, že jste mu dnes vzdali poctu,“ ukončil proslov Cue.

Jobs zemřel 5. října 2011 na následky pankreatického nádoru. Příčinou smrti byla zástava dechu, kterou způsobilo rozšíření rakoviny ze slinivky na další orgány. Jobs měl pro hudební průmysl obrovský přínos, přičemž do února 2012 se iTunes Music Store stal největším internetovým hudebním domem na celém světě.  

Zdroj: Cult of Mac

Dnes nejčtenější

.