Zavřít reklamu

Milovníci Applu v Jižní Koreji se konečně dočkali. Jablečná společnost tam tuto sobotu slavnostně otevřela svůj první Apple Store v zemi, čímž své produkty tamním obyvatelům zase o něco málo přiblížila. A jelikož se jednalo o událost opravdu důležitou, nechyběla na ní krom mnoha zaměstnanců Apple Storu ani šéfka maloobchodu Applu.

Když se dveře jihokorejského Apple Storu, který leží v jednom z nákupních center ve středu Soulu, otevřely,  nadšené zákazníky vítala po bodu 140 zaměstnanců i Angela Anhredts, která si podle videa z “místa činu” celou událost náramně užila. Ostatně, svědčí o tom i její tweet, který na svůj Twitter o víkendu umístila.

A na co že se vlastně můžou zákaznici v Jižní Koreji těšit? Prakticky na totéž, co naleznete v Apple Storech po celém světě. Jablečná společnost se totiž snaží své obchody alespoň co se týče jejich hlavních prvků sjednotit. Nechybí tu tak například masivní dřevěné stoly a police, na kterých jsou rozloženy produkty, které si mohou zákazníci “osahat”. Poměrně netradiční je však vytvoření jakési konferenční zóny, která by však měla sloužit převážně firemním klientům.

Krom líbivého interiéru a produktů s logem nakousnutého jablka se však mnoho zákazníků těšilo i na drobnou pozornost od Applu. Je totiž pravidlem, že při otevření drobné dárečky svým prvním zákazníkům rozdává a ani Jižní Korea nebyla výjimkou. Zákazníci si tak podle dostupných informací odnesli speciální trika.

Sen se stal skutečností

O tom, že by rád Apple v Jižní Koreji svůj obchod postavil, se hovořilo už opravdu dlouho. Jelikož je však Jižní Korea domovinou jeho největšího rivala, společnosti Samsung, a navíc byl problém se sehnáním vhodného místa, realizace projektu dlouho vázla. Naštěstí se však zhruba před rokem přeci jen poštěstilo a Apple si svůj malý sen splnil.

Pokud byste tedy do Soulu někdy zavítali, určitě se do tamního Apple Storu zastavte. Otevřeno má denně od 10 do 22 hodin.

jizni korea fb

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.