Zavřít reklamu

Apple už brzy vydá pro veřejnost aktualizaci iOS 11.2.5, která by mohla představovat jednu z nejdůležitějších aktualizací mobilního systému za posledních několik měsíců. Alespoň to tvrdí redaktor deníku Forbes Gordon Kelley, který se věnuje hledání chyb a nedostatků v iOS. Podle něj bude iOS 11.2.5, který je v současné době ve fázi beta testování, neuvěřitelně důležitým updatem kvůli jeho načasování.

Apple minulý týden oficiálně potvrdil, že u iPhonů se staršími bateriemi začal omezovat výkon procesoru, čímž chtěl zabránit samovolnému vypínání telefonů v momentě, kdy procesor potřeboval více energie, kterou mu nebyla degradující baterie schopna dodat, a to zejména v okamžiku, kdy byla téměř vybitá. Jednání ze strany jablečné společnosti nebylo vůči spotřebitelům transparentní, ovšem podstatu úmyslného snižování výkonu objasnila v novém dokumentu.

Testování jednotlivých systémů na iPhonu 6s a iPhonu 7:

Cupertinská společnost se kvůli tomuto klopýtnutí dostala do dalších soudních bitev, avšak snaží se své zákazníky uklidnit a získat v nich opět důvěru, a proto se omluvila a začala nabízet výměnu baterií za zvýhodněnou cenu. Apple dokonce provede výměnu za zvýhodněnou cenu bez ohledu na diagnostické testy, jež se používají při měření stavu baterií. Výměna baterie u iPhonů 6 a novějších v rámci pozáručního servisu byla zlevnění z původních 79 dolarů na 29 dolarů, což je u nás v přepočtu 617 korun.

Snižování výkonu u starších iPhonů se projevuje například:

  • dlouhou dobu spuštění aplikací
  • nižší frekvencí snímků při rolování
  • ztlumením podsvícením, které však lze změnit v Ovládacím centru
  • nižší hlasitost reproduktorů až o 3 dB
  • a postupným snižováním snímkové frekvence v některých aplikacích.

Apple má příležitost představit skutečné a smysluplné změny v iOS 11.2.5. V tuto chvíli není jasné, o jaké změny se bude přesně jednat, ale existuje představa o tom, co by to mělo být. Kalifornský gigant totiž naznačil, že do iOS zakomponuje sadu diagnostických nástrojů pro diagnostiku baterií. Zda se nástroje objeví už v iOS 11.2.5 není sice jasné, ale je to velice pravděpodobné.

Gordon Kelley dokonce doporučuje, že by Apple mohl přidat do systému přepínač, a tak by si sám uživatel mohl vybrat, zda chce upřednostnit výkon iPhonu či výdrž baterie.

iOS 11.2.5 FB 2

Zdroj: iDropNews

Dnes nejčtenější

.