Zavřít reklamu

O tom, že je o nové iPhony X obrovský zájem, který  ani měsíc po zahájení jejich prodejů neopadá, jsme vás na našem webu již několikrát informovali. Dokážete si však udělat obrázek o tom, kam až se mohou prodeje všech iPhonů díky zájmu o iPhony X a blížícím se Vánocům dostat? Přesně na tuto otázku se pokusili zodpovědět odborníci ze společnosti IHS Markit.

Kdyby se prodeje iPhonů zastavily na číslech, které jim odborníci z IHS předpovídají, měl by určitě Apple velký důvod k radosti. Podle mnoha průzkumů trhu, které si odborníci z IHS nechali zpracovat, by se totiž mohl počet prodaných iPhonů v tomto čtvrtletí zastavit až na neuvěřitelných 88,8 milionech kusů. Tím by se zapsalo toto čtvrtletí v Applu do historie.

Krom odhadu, který se ale ve výsledku nemusí vůbec naplnit, však zjistila výzkumná společnost i jiné velmi zajímavé věci. Víme už například, že iPhony X tvoří celá 2 % všech aktivních iPhonů na světě, což je pouhý měsíc po spuštění prodejů poměrně unikátní jev. Největší podíl má pak iPhone X ve Švýcarsku, Dánsku, Singapuru a Japonsku.

Desítku si oblíbili hlavně dosavadní uživatelé modelů Plus

Z výsledků průzkumu je též jasně patrné, že největší oblibu zažívají nové “desítky” v zemích, které si v minulých letech oblíbily “pluskové” verze iPhonů. Zákazníci na těchto trzích totiž nejvíce prahnou právě po duálním fotoaparátu a velkém displeji, což jim iPhone X nabízí skvěle. Ani země, ve kterých se těšily velké oblibě klasické 4,7” verze na tom však nejsou nikterak zle. Přechodů na větší displej však zaznamenávají o pár procent méně.

Byla by však chyba se domnívat, že iPhone X válcuje jablečné telefony na všech frontách. Údaje z USA totiž ukazují, že ač je zájem o něj opravdu značný, takový počáteční prodejní úspěch, jaký udělal před rokem iPhone 7, neudělal. To je však s největší pravděpodobností zapříčiněno tím, že se nemusel potýkat s konkurencí dvou dalších modelů, které některé jeho potenciální zákazníky zlákaly.

Uvidíme, jak si tedy iPhone X a potažmo i ostatní iPhonu v prodejích toto čtvrtletí povedou. Různé předpovědi a analýzy jsou totiž jedna věc, reálná čísla Applu jsou však věc druhá, Snad se tedy budou alespoň částečně shodovat a Applu se podaří deset let po vydání prvního iPhonu přepsat historii i v tomto ohledu.

iPhone X display FB

Zdroj: cultofmac

Dnes nejčtenější

.