Zavřít reklamu

Ačkoliv bylo letošní uvedení nového iPhonu X podle některých světových analytiků ze strany Applu velmi riskantní a jeho případný neúspěch a špatné prodeje by znamenaly hotovou katastrofu, zatím to vypadá na pravý opak. To potvrdil ve své nejnovější zprávě i uznávaný analytik Ming-Chi Kuo z KGI Securites.

Kuo se ve své nejnovější zprávě vyvrací, že by byla snižující se dodací doba iPhonů X zapříčiněna právě případnou nízkou prodejností. Podle jeho zpráv totiž zájem o prémiový telefon ani tři týdny po spuštění prodejů neutichá ale naopak sílí. To je z části zapříčiněno i blížícími se Vánocemi, které bývají pro Apple již tradičně velkými žněmi. Po nich sice přijde podle Kua útlum, nebude však příliš markantní a Applu skvělou náladu z perfektních prodejů určitě nepokazí.

Produkce továren prudce vzrostla

Pravým důvodem, proč se dodací doba v předchozích týdnech rapidně snížila, je podle Kua rapidní zvýšení produkce iPhonů v dodavatelských továrnách. Z nich jde prý denně zhruba 450 až 500 tisíc jednotek denně, což je oproti začátkům masové výroby zhruba desetinásobek.

Nechme se tedy překvapit, jak dlouho bude obří zájem o nové iPhony X trvat.Vzhledem k tomu, že jsou však nové iPhony mnohými vychvalovány až do nebes a už na první pohled mají čím zaujmout, však nejspíš zájem jen tak neopadne. Snad se tedy Applu alespoň podaří dobu dodání ještě více stáhnout.

LSA iPhone X FB

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.