Zavřít reklamu

V březnu letošního roku představil Apple nový 9,7” iPad, který by měl v jablečném portfoliu plnit úlohu nástupce starých modelů Air a zaujímat tak místo “entry modelu” pro všechny nenáročné uživatele, kteří nepotřebují od svého tabletu žádný závratný výkon. Jeho cena však vzbuzuje otázky.

Podle mnoha uživatelů je totiž cena 329 dolarů, respektive 10 990 korun za vstupní model do ekosystému jablečných tabletů poměrně přemrštěná. I kvůli tomu pravděpodobně nemá nový iPad takový odbyt, jak si nejspíš Apple sám představoval. Čísla prodejů iPadů totiž v posledních letech příliš dobrá nejsou.

Značná úspora

Podle nejnovější zprávy, kterou dnes zveřejnil web digitimes, však chystá Apple poměrně razantní krok, kterým chce svůj “entry” iPad mezi lidi dostat co nejvíce. V příštím roce bychom se totiž prý měli dočkat nového 9,7” modelu, jehož cenovka bude oproti letošnímu roku poměrně výrazně nižší. Apple by si za něj totiž měl účtovat zhruba 259 dolarů, což je v hrubém přepočtu na české koruny, do kterého jsou započítány veškeré poplatky navíc, něco kolem 8650 korun. Finanční úspora by tak byla oproti letošnímu iPadu zhruba pětinová, což je opravdu velmi solidní.

Takto letošní iPad vypadá:

Pokud se však bojíte, že byste za necelých devět tisíc dostali od Applu nepoužitelný produkt, zřejmě nemusíte. Podle informací, které digitimes získal, je totiž poměrně pravděpodobné, že se hardwarová výbava oproti letošnímu 9,7” modelu takřka nezmění a kdyby ano, bude se jednat pouze o minimální úpravy.

Těžko v tuto chvíli říci, zda se k tomuto kroku Apple skutečně odhodlá či nikoliv. Pokud tomu tak však bude, dočkáme se nového tabletu nejspíš již poměrně brzy. Jako nejpravděpodobnější měsíce vydání se totiž jeví duben, květen a červen. Pokud tedy plánujete 9,7” iPad pořizovat a nespěcháte, možná by nebylo od věci ještě pár týdnů či měsíců počkat a podle informací, které médii proběhnou, se rozhodnout.

New iPad all colors FB

Dnes nejčtenější

.