Zavřít reklamu

Na iPadu Pro se dají ve spojení s Apple Pencil vytvářet opravdu pozoruhodná díla. Své o tom ví například i umělci ze skupiny Urban Sketchers, která se zaměřuje na zachycení různých míst ve městech. Valná většina z nich totiž iPady Pro s Apple Pencil na své obrazy používá a nemůže si je vynachválit.

Jelikož letos slaví skupina desáté výročí vzniku, uspořádá společně s Applem v rámci oslav semináře a procházky v San Franciscu, Hong Kongu, Singapuru a Berlíně, na kterých budou o své tvorbě hovořit a ukazovat v praxi, jak skvěle se dají pro iPady Pro využít. Jejich potenciál je totiž podle nich opravdu obrovský.

“Na práci s iPadem Pro a Apple Pencil miluji to, jak zvládá pero hladce pracovat i při různých náklonech či tlacích. Detekuje a kopíruje prakticky vše, co bych byl schopný udělat na papíře, dělá to však mnohem lépe,” vyzdvihuje například iPad Pro jeden z představitelů Urban SKetchers Don Low se Singapuru. Jeho kolega pak Donova slova potvrzuje a jedním dechem dodává, že je při práci na iPadu velmi příjemné i to, že lze veškerý postup toho, jak vznikal náčrt, nahrávat a zpětně si veškeré kroky procházet. Krom toho se pak všichni shodují na skvělé skladnosti a přenositelnosti, díky které odpadnou všechny starosti při přenášení různých skicáků, štětců a tužek.

Snad se tedy za pár let též podobných kurzů, seminářů a procházek dočkáme. Pokud nám však Apple do České republiky či na Slovensko nenadělí Apple Store, budeme si muset nechat zajít chuť.

iPad Pro Urban Sketchers FB

Zdroj: apple

Dnes nejčtenější

.