Zavřít reklamu

Apple se neustále snaží zlepšovat svou environmentální politiku, v rámci které plánuje vyrábět co nejekologičtější produkty. Většinou ani na svých akcích nezapomíná podotknout, že se jablečná zařízení vyrábí na linkách, které mají minimální dopad na životní prostředí. Cupertinská společnost dokonce sestavila celý tým, který vyhledává způsoby, jak by se dalo snížit znečištění a zlepšit recyklace.

Apple v nedávném rozhovoru potvrdil, že se zavázal provozovat ekologicky šetrné podnikání, a tak vás pravděpodobně ani nepřekvapí, že by chtěl budoucí iPhony a MacBooky vyrábět výhradně z recyklovaných materiálů a bioplastů.

“To, čemu jsme se zavázali, je používat při výrobě našich produktů 100 % recyklovaného či obnovitelného materiálu,” řekla Lisa Jackson, viceprezidentka pro životní prostředí, politiku a sociální iniciativy, v rozhovoru pro server news.com.au“Pokud vím, jsme jedinou společností v tomto odvětví, která se snaží situaci vyřešit.”

Nebude ovšem jednoduché stanovené cíle splnit, pokud vezmeme v úvahu množství přístrojů, které Apple každý rok prodá. Avšak je na velice dobré cestě. Server Amnesty International nedávno Apple ocenil, že má vedoucí postavení ve svém oboru, pokud jde o zodpovědné získávání kobaltu.

Minerály používající se při výrobě baterií, které se nachází ve většině přístrojů každodenního života, mezi něž spadají i zařízení s logem nakousnutého jablíčka, pochází převážně z Konga. Pracovní podmínky v zemi jsou nepřijatelné, přičemž minerály se zde těží ručně a mnohdy se mezi pracovníky najdou i děti, což je alarmující. Apple ale slíbil, že v letošním roce přestane používat ručně těžené minerály z dané země.  

iphone-greenpeace-fb

Zdroj: BGR

Dnes nejčtenější

.