Zavřít reklamu

V posledních dnech a týdnech se čím dál častěji objevují nejrůznější spekulace a úniky informací o chystaných iPadech pro příští rok. Řada Pro by se totiž měla podle všeho dočkat opravdu výrazného vylepšení, která ji posune jak výkonnostně, tak designově na novou úroveň.

Podle informací z daleké Číny se výroby procesorů zhostí již tradiční tajwanský dodavatel TSMC, který má s výrobou čipů pro Apple bohaté zkušenosti. Stejně jako čip A11 Bionic v letošních iPhonech by měl být vyroben budoucí A11X Bionic 10nm technologií a bude obsahovat tři vysoce výkonná jádra a pět jader úsporných. Celkově by tak měl výkon iPadu vyletět opravdu solidně nahoru.

Čip bude s největší pravděpodobností zahrnovat i novou generaci koprocesoru M11, jehož hlavním úkolem bude zaznamenávat veškeré procesy spojené s pohybem. Samozřejmostí je pak i integrace neuronového enginu, který bude zaštiťovat operace například funkčnost Face ID.

Takto by mohl nový iPad Pro vypadat:

Dočkáme se OLED i u iPadu?

Krom nadupaného vnitřku pak dostanou nové iPady Pro i nový a krásnější zevnějšek. Rámečky, které displej obklopují, by se měly zmenšit na minimum a displej naopak roztáhnout. Těžko však říci, zda se Apple přidrží svých osvědčených displejů nebo dá přednost technologii OLED jako tomu je u jeho nových iPhonů X.

Uvidíme, s čím se tedy Apple nakonec příští rok u svých iPadů vytáhne. Pokud se však dočkáme revoluce jejich zevnějšku, vnitřek s téměř stoprocentní jistotou pokulhávat nenechá. Jasno však budeme mít až po oficiálním představení.

iPad-2018-Face-ID iPhone X iPad X FB

Dnes nejčtenější

.