Zavřít reklamu

Pokud vás design a technologie letošního iPhonu X oslovily a ocenili byste je v budoucnu i na jablečných tabletech, můžete začít slavit. Agentura Bloomberg totiž zjistila velmi zajímavé informace, ze kterých plyne jediné – iPad Pro s výrazně užšími rámečky a technologií Face ID nám Apple představí už v příštím roce.

Podle zprávy by měl být nový iPad pro rok 2018 extrémně výkonný a krom nového procesoru, kterým by mohl být A11 Bionic, se dočká i vlastního GPU vytovřeného Applem či podpory Face ID. Klasické domovské tlačítko, přes které si uživatelé odemykají svůj iPad pomocí Touch ID však nadobro zmizí. Tablet se tak bude ovládat prakticky stejně jako letošní iPhone X.

Právě odstraněním domovského tlačítka se Applu podaří výrazně zvětšit velikost displeje, který je poměrně značně limitován právě spodními a horními rámečky. Řešení po vzoru letošního iPhonu tak vnukne iPadu opravdu mnoho místa navíc.

Přidrží se Apple klasického LCD?

I přes výrazné zvětšení displeje se však Apple přidrží klasického LCD panelu. Produkce kvalitních OLED displejů totiž není ani v tuto chvíli na takové úrovni, aby dokázala bez problému zajistit dostatek displejů jak pro nové iPady, tak iPhony. Pokud se navíc přidrží Apple scénáře, který mu předpovídají přední světoví analytici v čele s Ming-Chi Kuem a všem iPhonům v roce 2018 vnukne OLED displeje, zatížil by svého dodavatele takřka nesplnitelnou zakázkou, která by měla za následek pozdní spuštění prodejů v omezených počtech. Tohoto scénáře se však chce Apple po letošku určitě vyvarovat.

Vraťme se ale zpět k novému iPadu. Ten se totiž může podle zdrojů Bloombergu těšit i na nový Apple Pencil, který by měl dostat výrazná vylepšení jak po hardwarové, tak po softwarové stránce. Detaily, které by nám však napověděly něco více, bohužel nemáme.

Pokud se tedy na iPad s minimálními rámečky a Face ID těšíte, můžete začít stříhat metr. Jablečná společnost by ho měla podle všeho představit někdy v září příštího roku. Je tedy možné, že se na klasické podzimní keynote dočkáme krom iPhonů či Apple Watch i dalšího překvapení.

2018 iPad Pro render FB

Dnes nejčtenější

.