Zavřít reklamu

Apple téměř před měsícem představil prémiový iPhone X s revolučním systémem TrueDepth, který využívá sofistikované kamery a snímače k několika různým funkcím, jimiž nedisponuje žádný jiný smartphone na trhu. Uznávaný analytik Ming-Chi Kuo ze společnosti KGI Securities tvrdí, že TrueDepth kameru s technologií Face ID by měl v příštím roce dostat také iPad Pro.

Ming-Chi Kuo věří, že Apple přidá TrueDepth kameru také na budoucí iPad Pro, aby zvýšil svou konkurenceschopnost i na trhu s tablety. Všechna iOS zařízení s TrueDepth kamerou navíc podpoří vývoj ekosystému.

Podle analytika se TrueDepth systém objeví pouze na iPadu Pro, což je vlajková loď z řady jablečných tabletů. „Předpokládáme, že TrueDepth kamerou budou vybavené iPhony X 2018, iPhony 2018 a iPady Pro 2018. Dále věříme, že vývojáři se budou zaměřovat na vývoj aplikací, které budou používat jak TrueDepth kameru, tak i technologii rozpoznávání obličeje. A ještě očekáváme, že Apple bude aplikace využívající systém pro rozpoznávání obličeje podporovat, což povzbudí tábor s Androidem, aby vynaložil další úsilí na vývoj hardwaru a vytvoření aplikací s technologií rozpoznávání obličeje.“

Apple za TrueDepth kameru získal uznání, přičemž očekává, že výrobci Android smartphonů odsunou vývoj čtečky otisků prstů integrované pod displej stranou a zaměří se na systém pro rozpoznávání obličeje. Apple však tvrdí, že má se svým řešením náskok dva a půl roku před konkurencí.

Prvním produktem s TrueDepth kamerou je iPhone X, který se dostane do prodeje 3. listopadu. Předobjednávky budou spuštěny už 27. října. Prozatím není jasné, kdy přesně Apple představí nové modely iPadů Pro, ale mohlo by to být už v první polovině roku 2018. Upgradu se iPad Pro dočkal v červnu 2017 a představil 10,5palcovou verzi se štíhlejšími rámečky a novou technologií displeje.

truedepth kamera fb

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.