Zavřít reklamu

Ačkoli iPhone X se do rukou prvním majitelům dostal teprve před týdnem, už pomalu slýcháme první zvěsti o jeho nástupci. Apple totiž neusíná na vavřínech a v současné době se už pomalu připravuje na nadcházející modely, pro které již objednává první díly. Díky tomu tak víme, že bychom se přiští rok měli dočkat ne jednoho, ale hned dvou jablečných telefonů s OLED panelem, přičemž druhý zmiňovaný by měl nabídnout ještě větší displej než letošní iPhone X. V návaznosti na to tak designér Martin Hájek ukázal, jak by takový iPhone X Plus mohl vypadat.

Martin vzal v potaz poměr mezi iPhonem 8 a iPhonem 8 Plus, a právě na základě tohoto koeficientu navrhl iPhone X Plus s obřím 6,7palcovým displejem. Pokud bychom vzali v úvahu, že současný iPhone X s 5,8palcovým displejem je o malinko větší než klasický 4,7palcový iPhone, pak by iPhone X Plus byl pravděpodobně ještě větší než 5,5″ Plusko.

Ačkoli se tedy na první pohled může iPhone X Plus zdát už jako zbytečně velké zařízení, jistě by se našla spousta uživatelů, která by si takový model pořídila. Současný iPhone X má sice velký displej, ale jeho využitelná část je značně menší a hlavně je telefon poměrně úzký. Najdou se tak tací, kteří raději sáhnout po iPhone 8 Plus, a to především kvůli vyšší produktivitě. A právě pro ty by byl iPhone X Plus jako dělaný.

Martinovo rendery nejsou první, které Pluskové „iksko“ ukazují. Před nedávném jsme vám ukázali koncept z dílny iDropNews, jejichž iPhone X Plus disponoval o něco menší, konkrétně 6,4palcovým displejem. Uvidíme, pro jakou velikost se Apple nakonec rozhodne, ale přípravu dvou iPhonů s OLED displejem na příští rok potvrdil i nejvěrohodnější analytik Ming-Chi Kuo, tudíž s nimi můžeme prakticky již počítat.

iPhone X Plus concept FB

Dnes nejčtenější

.