Zavřít reklamu

S vydáním iPhonu 8 a iPhonu X Apple učinil několik změn v metodách, pomocí kterých se v těchto zařízeních dostanete do recovery, DFU (Direct Firmware Upgrade) režimů a pomocí kterých iPhone vynuceně restartujete. Tyto změny jsou podobné těm, které Apple provedl v případě iPhonu 7 – což je první zařízení, které nemá typické domovské tlačítko, ale využívá haptického motorku.

Tyto změny se týkají restartování zařízení a procesu, pomocí kterého se dostanete do recovery a DFU režimu. Níže popsané návody můžete využít u všech modelů iPhone 8, 8 Plus a X se systémem iOS 11.

Nucený restart

Stiskněte tlačítko pro zvýšení hlasitosti, poté jej pusťte a to samé udělejte s tlačítkem pro snížení hlasitosti. Poté držte boční tlačítko, dokud se zařízení nerestartuje. Všechna tato tři tlačítka by měla být stisknuta v co nejkratší možné době.

Recovery režim

Připojte váš iPhone k počítači nebo Macu pomocí lightning kabelu.

Stiskněte tlačítko pro zvýšení hlasitosti, poté jej pusťte a to samé udělejte s tlačítkem pro snížení hlasitosti. Poté držte boční tlačítko, dokud se zařízení nerestartuje. Tlačítko nepouštějte a držte jej i poté, co se zobrazí logo Applu.

Jakmile se na iPhonu zobrazí ikona, abyste iPhone připojili iTunes, můžete boční tlačítko pustit.

Na počítači spusťte iTunes. Měli byste vidět zprávu „Na iPhonu došlo k problému, který vyžaduje aktualizaci nebo obnovu.“ Zde si můžete zvolit, jestli chcete iPhone obnovit nebo aktualizovat.

recovery

DFU režim

Připojte váš iPhone k počítači nebo Macu pomocí lightning kabelu.

Stiskněte tlačítko pro zvýšení hlasitosti, poté jej pusťte a to samé udělejte s tlačítkem pro snížení hlasitosti. Poté držte boční tlačítko po dobu 10 sekund, dokud displej iPhonu nezčerná.

Neustále držte boční tlačítko a stiskněte a držte tlačítko pro snížení hlasitosti po dobu 5 sekund. Poté pusťte boční tlačítkotlačítko pro snížení hlasitosti držte po dobu dalších 10 sekund. Obrazovka by měla zůstat černá.

Na počítači spusťte iTunes. Měli byste vidět zprávu „iTunes nalezl iPhone v režimu zotavení, před použitím s iTunes bude nutné iPhone obnovit.“

dfu

Jak opustit recovery nebo DFU režim?

Pokud jste si tyto metody chtěli jen vyzkoušet a s iPhonem žádný problém nemáte, pro opuštění těchto dvou režimů postupujte následovně:

Recovery režim

Držte boční tlačítko tak dlouho, dokud ikona připojení k iTunes nezmizí.

DFU režim

Stiskněte a uvolněte tlačítko pro zvýšení hlasitosti, poté stiskněte a uvolněte tlačítko pro snížení hlasitosti. Poté stiskněte boční tlačítko a držte jej, dokud se na displeji iPhonu nezobrazí logo Apple.

 

recovery_Fb2

Dnes nejčtenější

.