Zavřít reklamu

Teď, když je konečně venku nejočekávanější jablečný telefon posledních let, mohou mezi uživateli iPhonů a Samsungů naplno propuknout klasické žabomyší války, které mají za cíl určit, jaký výrobce vyrábí svou vlajkovou loď lepší. Pokud vás tedy zajímá, jak si povede iPhone X v testu rychlosti proti novému Samsungu Galaxy Note8, následující řádky budou přesně pro vás.

Měření sil dvou monster

Pokud se o novou desítku zajímáte více do hloubky, určitě vám neuniklo, že je osazena brutálně výkonným čipem A11 Bionic. Jeho výkon je jen pro představu suverénně nejlepší mezi konkurenčními smartphony či tablety a ani mezi jablečnými MacBooky nedělají jeho benchmarkové výsledky ostudu. Ani Samsung však neosadil svůj veleúspěšný Note8 žádným podřadným čipsetem, ale velmi výkonným Qualcomm Snapdragonem 835. Ten se sice nemůže s A11 Bionic v přímé konfrontaci rovnat, dvojnásobná RAM paměť (6 GB Samsung, 3 GB iPhone) se však může v lecčem citelně projevit. Ostatně, na souboj těchto dvou nesmiřitelných rivalů se podívejte sami.

Jak můžete vidět, v rychlosti načítání aplikací nemá iPhone X prakticky žádný problém a konkurentovi z Jižní Koreje se s blížícím se koncem testu vzdaluje čím dál víc. Pokud jste si však mysleli, že je po prvním testu rozhodnuto a video jste neshlédli do konce, udělali jste chybu. V dalším testu se totiž karta obrátila a Samsung využil potenciál dvojnásobné RAM paměti, která mu umožnila otevřít již spuštěné aplikace daleko rychleji. iPhone X se v tomto testu sice také příliš nezadýchal, na Note8 však ztratil propastnou půlminutu.

Ani další testy rozuzlení toho, jaký smartphone je rychlostně lepší, nepřinesly. V testu zapínání vypnutého telefonu sice zvítězil s poměrně slušným náskokem iPhone, v načítání webů však zvítězil o pár drahocenných desetinek konkurenční Samsung.

Slušivá remíza

V konečném zúčtování tak jsou telefony co se týče rychlosti opravdu nesmírně vyrovnané, takže záleží čistě na vašich osobních preferencích, kterému dáte přednost. Navíc je potřeba si uvědomit, že se jedná o dva zcela odlišné systémy s odlišnou optimalizací aplikací. Proto je i podobné testy potřeba nahlížet z tohoto hlediska. iPhone X je navíc v mnoha ohledech úplný nováček a tudíž nemá podporu ve formě aktualizovaných aplikací či podobných softwarových záležitostí úplně stoprocentní. I přesto se však nemá rozhodně za co stydět. Pokud tedy hledáte opravdu rychlý telefon a rozmýšlíte se právě mezi těmito dvěma klenoty, chybu rozhodně ani u jedno z nich neuděláte.

iphone-x-vs-Samsung-Galaxy-Note-8

Dnes nejčtenější

.