Zavřít reklamu

Mysleli jste si, že musí být nový iPhone X zákonitě i nejvýkonnějším jablečným smartphonem? Chyba lávky! Podle nových benchmarků to vypadá, že se musí tento prémiový kousek poklonit hned před dvěma svými kolegy – iPhonem 8 a iPhonem 8 Plus. Ty ho totiž v testech o chlup porazily.

Body, které zveřejnil web geekbench, vypovídají vcelku jasně. Ačkoliv mají všechny tři telefony stejné srdce, tedy čip Apple A11 Bionic, jejich výkonnost je rozdílná. Nejvýkonnějším telefonem se tak stal iPhone 8, který získal v testu na jedno jádro skóre 4195, respektive 10 005 na více jader. Stříbrnou pozici pak obsadil iPhone 8 Plus se 4128 body na jedno jádro a 9829 body na více jader. Pomyslný bronz tak logicky zbyl na iPhone X, který získal skóre 4028 na jedno jádro a 9287 na více jader.

iphone8-vs-iphone-x-benchmark

Výsledek se dal očekávat

Zdá se vám tento test neuvěřitelný? Zřejmě nemusí. Je totiž potřeba si uvědomit, jaké funkce musí nový čip zastávat v iPhonech 8 a jaké funkce v iPhonu X. S ohledem na Face ID a podobné technologie je tak možná spíše zázrak, že se nové „desítce“ podařilo tak solidní skóre v porovnání s „osmičkovými“ iPhony vůbec získat.

Ani za bronzovou medaili se však nový iPhone X stydět nemusí. Před pár dny jsme vám totiž přinesli jiný test, který jeho impozantní výkon potvrzuje. Nová „desítka“ neměla problém s přejetím iPadů Pro, loňských iPhonů a nezalekla se ani nových 13“ MacBooků Pro. Pokud se tedy nad telefonem rozhodujete hlavně z hlediska výkonnosti, obávat se rozhodně nemusíte. To ostatně platí o všech třech letošních modelech. Záleží tedy čistě na vás, zda sáhnete po klasickém osvědčeném designu s Home Buttonem nebo budete stát u zrodu nové generace iPhonů s OLED displejem. Tak šťastnou ruku!

iPhone 8 zlata v ruce

Dnes nejčtenější

.