Zavřít reklamu

Před nějakým časem jsme vás informovali o tom, že je představení prémiového iPhonu X přesně deset let po představení prvního iPhonu jen soubor šťastných náhod a nikoliv plánovanou akcí. O tomto tématu se rozpovídal v nejnovějším rozhovoru i šéf hadrwarového inženýrství Dan Riccio a prozradil další zajímavé věci.

Riccio uvedl, že za letošním představením iPhonu X stojí obrovské množství tvrdé práce a odhodlání. Kvůli snaze vývoj urychlit a jablečným telefonům co nejdříve vštípit OLED displej od okraje k okraji však byly poslední měsíce vývoje obrovsky riskantní, protože se celý tým zaměřil vždy jen na jednu možnost a na případné hledání alternativ nezbyl tím pádem žádný čas.

Tvrdá práce přinesla ovoce

Jen díky tvrdé práci se tak podařilo vydání prémiové vlajkové lodi o rok uspíšit. S tím se však původně vůbec nepočítalo. “Upřímně řečeno, tento projekt byl uveden letos jen kvůli tomu, že jsme na něm pracovali tvrdě a díky tomu jsme ho rychle posouvali k cíli,” prozradil Riccio s tím, že mnoho technologií použitých v iPhonu X chtěl Apple ukázat až v příštím roce.

Šéf hardwarového inženýrství dále prozradil, že ani čip A11 Bionic nebyl zpočátku pro iPhone X úplně plánovaný. V době, kdy na něm začal Apple pracovat, se totiž podle Riccia vůbec netušilo, jaké bude jeho primární použití. Už tehdy si však všichni prý uvědomovali, že je čip podobného ražení potřeba a v budoucnu může být velkým přínosem.

Splněný sen

Poměr zajímavý fakt, který Riccio též v rozhovoru prozradil, je i to, že se myšlenka displeje od okraji k okraji datuje už od vydání prvního iPhonu. Technologie, které by to umožňovaly, se však objevily až v minulých letech. Tak či tak je vytvoření iPhonu s displejem přes celou přední stranu pro mnohé lidi z Applu splněním dlouholetého snu.

Uvidíme, jaké pikantnosti nám v následujících měsících představitelé Applu ještě prozradí. Už teď je však jasné, že si unikátní telefon vyžádal i unikátní postupy, které překonaly všechny předešlé iPhony. Snad jej tedy jablečná komunita náležitě ocení a Applu ukáže, že jej nedělal zbytečně.

three iPhone X FB

Zdroj: appleinsider

Dnes nejčtenější

.