Zavřít reklamu

Spolu s tím, jak se postupně objevovaly první dohady o tehdy ještě nevydaném iPhonu X, začaly kolovat spekulace, kde bude umístěn snímač otisků prstů Touch ID. Dan Riccio z Applu tento týden konečně uvedl na pravou míru zprávy o tom, že by měl snímač být umístěn pod displejem nebo na zadní straně zařízení.

V rozhovoru se šéfredaktorem serveru TechCrunch, Matthewem Panzarinem, Ricco uvedl, že Apple „neztrácel čas“ s řešením čtení otisků těmito způsoby, protože se plně soustředil na zdokonalování funkce Face ID. „Slyšel jsem nějaké dohady o tom, že se nám údajně nepodařilo zařídit fungování Touch ID pod sklem, takže jsme ho museli odstranit,“ řekl Riccio.

Dodává, že si v Applu brzy uvědomili, jak dobrá může být funkce Face ID, a že se záhy ukázala jako mnohem lepší řešení. „A tak jsme neztráceli čas řešením, zda umístíme snímač otisků prstů pod sklo, na zadní stranu telefonu nebo na jeho bok, protože pokud bychom to udělali, byla by to změna na poslední chvíli a mohlo by to poznamenat důležitějších věcí, kterých jsme se snažili dosáhnout – především kvalitního zpracování Touch ID.“

První zvěsti o tom, že by se Touch ID mohlo u nového iPhonu X nacházet pod sklem, se objevily v květnu roku 2016. Je možné, že Apple tuto variantu přinejmenším přezkoumával, ale nikdy k ní – poté, co došlo k posunu ve věci Face ID – nepřistoupil. Podle jiných zpráv byl Apple dokonce pod tlakem. V červnu uvedl Andy Hargreaves z KeyBanc Capital Markets, že se cupertinská společnost stále potýká s umístěním senzoru pod displej telefonu, což by mohlo oddálit vydání telefonu. Analytici Sebastian Hou a Brian Chen z hongkongské společnosti CLSA pro změnu přišli v květnu letošního roku s tvrzením, že existuje „vysoká pravděpodobnost“, že se Touch ID bude nacházet na zadní straně telefonu.

Jeden z nejrespektovanějších a nejcitovanějších analytiků, Ming-Chi Kuo, v červnu předpověděl, že iPhone X nebude disponovat funkcí Touch ID. Podle jeho nejnovější předpovědi by mělo Touch ID u všech Apple smartphonů, vydaných v roce 2018, zcela ustoupit funkci Face ID. K významnému upgradu v oblasti TrueDepth kamery a 3D rozpoznávání obličeje ale podle něj příští rok nedojde.

iPhone 8 dual camer Touch ID back FB

Dnes nejčtenější

.