Zavřít reklamu

Apple narazil během výroby iPhonu X na spoustu problémů, přičemž před nedávnem analytik ze společnosti KGI Securities Ming-Chi Kuo informoval, že hlavním kámenem úrazu je TrueDepth kamera. Uznávaný analytik v poslední zprávě vysvětluje, že v příštím roce už nenastane takový scénář jako v případě iPhonu X.

Kuo píše, že další generace iPhonů bude dodána už včas, tedy koncem třetího čtvrtletí, protože Apple problémy s TrueDepth kamerou vyřeší nyní, a tím se na příští rok dokonale připraví. Znamená to tedy, že se kamera TrueDepth, která slouží k zachycování dat pro ověřovací systém Face ID, nedočká žádné velké aktualizace. „Věříme, že dodávky komponent, jsou nyní stabilní, takže není třeba přecházet na jiná řešení,“ píše Kuo ve své zprávě.

Očekávalo se, že se u iPhonů 2018 objeví hybridní objektiv (sklo a plast), ale zpráva Kua očekávání vyvrací. Pokud by Apple opravdu přistoupil na hybridní objektiv, opět by nastaly problémy v dodavatelském řetězci, nicméně Kuo věří, že příští rok vlajkové lodě dorazí na trh včas.

Kuo před nedávnem prohlásil také to, že s Touch ID je v podstatě již konec, protože Apple přejde na Face ID i u dalších svých produktů. Analytik vysvětlil, že cupertinská společnost se už nechce zabývat jakýmkoliv jiným druhem technologie čtečky otisků prstů, jelikož by to pro ni znamenalo investice dalších finančních prostředků. A navíc je Face ID bezpečnější než Touch ID, což Apple prezentoval i na zářijové konferenci.

Analytik ještě předpověděl, že Face ID dostane i iPad Pro. Vzhledem k tomu, že už jsou komponenty lépe dostupné, než tomu bylo před pár týdny, začne Apple rozšiřovat Face ID postupně i na další produkty ve své nabídce, počínaje už  zmíněným iPadem Pro.

iPhone X vyrez FB

Zdroj: 9TO5Mac

Dnes nejčtenější

.