Zavřít reklamu

Dvaatřicetiletý Emilio Herrera z Chicaga se tento týden přiznal, že získal přístup k více než 550 iCloud a Gmail účtům, z nichž většina patřila celebritám. Policie odhalila Herrerovu trestnou činnost během vyšetřování incidentu zvaného Celebgate z roku 2014, během něhož hackeři získali soukromé fotky desítek osobností a zveřejnili je na internetu. Uživatelská jména a hesla k iCloud účtům získali prostřednictvím phishingového útoku.

Herrera použil phishingové schéma, aby získal uživatelská jména a hesla obětí a poslal jim falešné e-maily, které vypadaly, že pocházejí od Applu a Googlu. V období od dubna 2013 do srpna 2014 odcizil údaje k celkem 550 iCloud a Google účtům, aby se dostal k fotkám obětí.

Vyšetřovatelé nenašli důkazy, které by spojovaly Herrera s únikem fotografií nahých celebrit na stránky, jako jsou Reddit a 4chan. Herrera je obviněn z kybernetického podvodu, zneužití, neautorizovaného přístupu a nezákonného zisku osobních informací a nyní mu hrozí až pět let ve federálním vězení. Dalšími zapojenými hackery do útoku jsou Edward Majerczyk a Ryan Collins, přičemž ba dva byli obviněni ze stejných trestných činů.

V roce 2014 se na internetu objevily stovky fotografií nahatých celebrit. Zpočátku se spekulovalo o tom, že byl hacknutý iCloud, ale po šetření Apple oznámil, že celebrity používal příliš slabá hesla. Apple proto doporučuje, abyste si přidali dvoufaktorovou autentizaci, kterou na iCloudu nabízí.

icloud-backup-fb

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.