Zavřít reklamu

Ačkoliv nám Apple letos představil opravdu zajímavé produkty a dalších pár do prodeje teprve zamíří, mohl některé uživatele zklamat. Ne snad tím, že by je novinky zklamaly, ale tím, že nepřinesl upgrade produktům starým nebo chcete-li “klasickým“. I ty se totiž těší mezi jablečnými uživateli velké oblibě a jejich opomíjení ze strany Applu nesou nelibě. Pojďme se tedy společně podívat na to, jakých pět produktů by měl Apple v příštím roce hardwarově obnovit, aby si náklonnost zákazníků udržel.

Mac Pro

Když ho Apple před lety představil, celému světu spadla brada. Nadupaný stroj v nadčasovém designu, který zprvu vůbec počítač nepřipomíná, byl proto pro mnoho profesionálů pro jejich práci jasnou volbou. V posledních letech však Apple tlačí veškeré upgrady do MacBooků a iMaců, takže na svůj černý válec tak trochu pozapomněl. V dubnu tohoto roku však jeho upgrade potvrdil a všem jeho zastáncům vnukl novou naději. Od té doby je však zatím ticho po pěšině.

Pozici pro nejvýkonnější jablečný počítač tak logicky přebral v červnu představený iMac Pro, který svými parametry (a i cenou) svět též zaujal. Je však jasné, že odpůrci “all-in-one” počítačů po něm nesáhnou a počkají si raději na nový Mac Pro. Otázkou však zůstává, jak na tom výkonnostně bude. Dočkáme se stejného výkonu, jakým disponuje iMac Pro či ho nový Mac Pro bez problému převálcuje? To se s největší pravděpodobností dozvíme už příští rok.

Koncept Mac Pro 2:

 

Vstupní model Apple Watch

Nynější nabídka Apple Watch od samotného Applu je vcelku strohá. K letošním Apple Watch 3, které disponují velmi zajímavým hardwarem a LTE připojením, totiž ve své nabídce ponechal i Apple Watch 1. Apple Watch 2 však nenápadně stáhl z prodejů a zajímavou cenovou politikou u Apple Watch 3 naznačil, že právě ony mají být tím, po čem mají lidé bez rozmyslu sáhnout, pokud chtějí kvalitu. První generace Apple Watch by pak měla zastávat roli vstupního modelu, po kterém uživatel sáhne, když s hodinkami začíná nebo je chce jen otestovat.

Jasně, první generace Apple Watch je bezesporu skvělá možnost jak ušetřit. Na druhou stranu se však po hardwarové stránce s Apple Watch 3 nedá absolutně porovnávat a hlavně a především – voděodolnost, kterou disponovala 2. a 3. generace hodinek, postrádá. To je podle mě opravdu velká škoda a v době, kdy i nové iPhony vodu bez větších problémů zvládají, by měla být i voděodolnost u hodinek jakýmsi standardem. To platí samozřejmě i o nejlevnějším entery modelu. Nechme se tedy překvapit, zda Apple příští rok svou nabídku nepřehodnotí a k Apple Watch 4 nepřidá jako entery model spíše Apple Watch 2. Propast, která by mezi první a čtvrtou generací Apple Watch (pokud čtyřky přijdou) nastala, by už byla opravdu gigantická.

iPad mini

Nejmenší iPad v portfoliu Applu má už nejspíše svou největší slávu za sebou. Podle indícií z letošního roku to však vypadá, že se jej Apple chystá zahubit úplně. To by však byla podle mnohých uživatelů obrovská škoda a malý iPad v nabídce chtějí.

Krokům Applu se nejspíš nemůžeme moc divit. Jeho nejmenší iPad (když nepočítáme mini) dosahuje 9,7”, oproti tomu iPhone 8 Plus pak 5,5”. Když to tedy vezmeme kolem a kolem, až tak obrovský rozdíl mezi těmito rozměry a úhlopříčkou iPadu mini 7,9” není. Respektive je, ale lidem se podle Applu přechod na mini nevyplatí. Na druhou stranu je však plno lidí přesvědčeno, že je pro ně tento prcek velikostně absolutně ideální a po jiném se poohlížet ani nechtějí.

Uvidíme, jak si nakonec Apple s otázkou iPadu mini poradí. Pokud by totiž jeho rámečky zmenšil a vnukl mu do jeho malého těla o poznání větší displej, našel by si jistě plno zákazníků. Nechme se tedy překvapit, zda se v příštím roce iPadu mini 5 dočkáme či nikoliv. Rok to pro něj totiž bude nejspíš opravdu zlomový.

Mac mini

U kategorie “mini” ještě chvíli zůstaneme. I další prcek z jablečného portfolia totiž volá vcelku hlasitě po nějakém upgradu. Mac mini, který byl naposledy vylepšen už před dlouhými třemi lety, se totiž pomalu začíná zadýchávat a upgrade v podobě lepšího hardwaru by jistě snesl. Celý svět si však začínal pomalu myslet, že jeho dnům odzvonilo.

Tim Cook však před pár dny potvrdil, že se s tímto kompaktním počítačem počítá a i do budoucna a že představuje velmi důležitou součást nabídky Applu. Je tedy prakticky jasné, že se nějakého upgradu tento prcek dočká. Otázkou je však, kdy tomu tak bude. Pokud však příští rok dojde řada na Mac Pro, Mac mini by mohl být zdatným sekundantem ve třídě entery modelů.

iPhone SE

Prakticky veškeré výzkumy v posledních měsíců a let ukazují, že si uživatelé stále častěji kupují telefony s větším a větším displejem. Může tedy v takovéto situaci nový 4” iPhone SE konkurovat? Pravděpodobně ano. Jableční uživatelé design, který se poprvé objevil u iPhonu 5, milují a za 4” model by nevyměnili nic na světě.

Nemůžeme se tak divit, že se vyrojily spekulace o 4” bezrámečkovém iPhonu s výborným výkonem, bezdrátovým nabíjením a Face ID, který by měl Apple příští rok představit. Těžko sice v tuto chvíli říci, zda tomu tak skutečně bude, zajímavé by to však rozhodně bylo. Někteří uživatelé si dokonce myslí, že by byl daleko větším “měničem hry” než letošní iPhone X. Nechme se tedy překvapit, i pro iPhone SE bude totiž příští rok pravděpodobně hodně zlomovým a pokud se ho nedočkáme, naděje na jeho představení zase o něco ochladnou.

Samozřejmě by se dalo vybrat i několik dalších produktů, u kterých bychom upgrade rádi viděli. Namátkou můžeme zmínit třeba AirPods, u kterých by uživatelé uvítali mírné zmenšení či lepší způsob ovladatelnosti, který by mohl být řešený například pomocí přejetí prstu. Jelikož jsme se však letos dočkali upgradovaného pouzdra, nové AirPods zřejmě na obzoru nejsou. Nechme se však překvapit.

iphone-se-x-concept-FB 3

Zdroj: idropnews

Dnes nejčtenější

.