Zavřít reklamu

Před pár dny jsme vás informovali o tom, že uplynuly tři roky od poslední aktualizace kompaktního Macu mini. Ten se těší i přes své stáří mezi uživateli poměrně solidní oblibě. Jelikož je však hardwarově zastaralý, nejeden z nich zatoužil po aktualizované verzi. Doposud však nebylo jasné, zda se jí vůbec někdy dočkáme. To však rozklíčoval svým emailem Tim Cook.

Portál Macrumors se před pár dny pokusil se šéfem jablečné společnosti spojit a zjistit od něj o budoucnosti Macu mini nějaké detaily. A světe div se, povedlo se. Tim odpověděl, že do budoucna plánují Mac mini rozhodně zachovat a vytvořit z něj součást jejich produktové řady.

timcookmacmini-800x505

Je nový Mac mini na cestě?

Jak si tedy slova Cooka vyložit? Poměrně jednoduše. Pokud má být Mac mini důležitou součástí portfolia jablečné společnosti jak Tim tvrdí, pravděpodobně není jiné cesty, než ho výrazným způsobem hardwarově pozvednout. V kuloárech navíc kolují zvěsti o novém 8K Apple displeji, který by měl spolu s upgradovaným Macem mini dotvářet skvělé pracovní prostředí. Samozřejmě, displej bude určen z velké části pro Mac Pro, který se též plánuje, a další jablečné počítače. Je ale vcelku jasné, že “entery model”, za který by se dal Mac mini díky své ceně označit, též podobným krasavcem nepohrdne.

V podobném duchu ostatně hovořil i Phil Schiller. I ten v rozhovoru, ve kterém se ho novináři zeptali mimo jiné na zmiňovaný Mac mini, pověděl, že je tento kompaktní počítač důležitým produktem a že jej rozhodně v dalších letech nehodlají zrušit.

Můžeme se tedy začít na upgradovaný Mac mini těšit nebo nás Apple zklame a ponechá v nabídce pouze starou neupgradovanou verzi? Co si myslíte vy?

Apple mac mini FB

Dnes nejčtenější

.