Zavřít reklamu

WhatsApp představuje ve své stejnojmenné aplikaci koncově šifrovanou funkci Sdílet aktuální polohu, která vám umožní sdílet svou polohu s ostatními kontakty. Ve svém příspěvku WhatsApp prozradil, jak bude novinka fungovat a k čemu bude sloužit.

Sdílet svou aktuální polohu můžete v rámci soukromé či skupinové zprávy v reálném čase po určitou dobu. Jakmile ji už nebudete chtít sdílet a nebudete chtít čekat, než vyprší zvolená doba sdílení, můžete sdílení sami ručně ukončit. U skupinového chatu je ta výhoda, že když v něm bude více uživatelů sdílet svou polohu, zobrazí se všechny polohy na stejné mapě.

Jak šifrovaně sdílet polohu ve WhatsApp

Otevřete chat s osobou, respektive se skupinou, se kterou chcete sdílet svou aktuální polohu. Potom klepněte na ikonu Připojit a v nabídce vyberte Polohu, ve které se objeví nová možnost Sdílet aktuální polohu. Už jen stačí nastavit dobu sdílení a kliknout na Odeslat.

„Ať už se jdete setkat s přáteli, informujete své blízké o tom, že jste v bezpečí nebo sdílíte průběh své cesty do práce a zpět domů, funkce Aktuální poloha vám umožní jednoduše a bezpečně dát ostatním vědět, kde se nacházíte. Tato funkce je koncově šifrovaná a poskytuje vám možnost ovládat, s kým se podělíte o svou aktuální polohu a na jak dlouho.“

WhatsApp uvedl, že funkce se v následujících týdnech objeví v aplikacích jak pro iOS, tak i Android. Jestliže tedy hledáte možnost sdílení aktuální polohy, ještě ji v aplikaci nenajdete.

Se sdílením polohy přišel i Snapchat. Dokonce byly podobné funkce implementovány do Google Maps.

live-location_ios_english-whatsapp-fb

Zdroj: 9TO5Mac

Dnes nejčtenější

.