Zavřít reklamu

Společnost Apple čelí v posledních letech nejen chvále, ale i četné kritice. Deset let po uvedení iPhonu a šest let po smrti Steva Jobse se řada kritiků domnívá, že cesta inovací Applu značně zpomalila. Eddy Cue, šéf služeb jablečné společnosti, ale tento názor – pochopitelně – nesdílí.

„Vehementně nesouhlasím s tímto tvrzením a myslím si, že jsme byli neuvěřitelně inovativní,“ řekl Cue v nedávném rozhovoru pro Livemint. Zdůraznil fakt, že jak iPad, tak Apple Watch byly vydány až po iPhonu, a poznamenal, že revoluční produkty vyžadují více času. Cue dodal, že věří, že práce, kterou Apple odvedl na Macu, macOS a iOS ovlinila trh.

Apple si drží historický rekord, co se týče vydávání produktů, definujících odvětví technologie – ať už jde o Mac, iPhone či iPod. V poslední dekádě ale mnoho odborníků – a nejen jich – zaznamenalo pokles a zpomalení v oblasti inovací. Co k tomu můžete říci?

„Ani náhodou! V první řadě – iPhone je deset let starý. iPad přišel až po něm a Apple Watch ještě později. Takže já vehementně nesouhlasím s tímto tvrzením a myslím si, že jsme neuvěřitelně inovativní. To ani nezohledňuje práci, která byla provedena na počítačích Mac a operačních systémech iOS a macOS. Když se zamyslíte nad produkty, které jsme vybudovali v průběhu času, vlastníte mnoho z nich. A předpokládáte, že každý rok byl nový výrobek. Ale nebylo tomu tak. Nelze dělat revoluční, nové produkty každé dva měsíce, ani šest měsíců. Vyžadují čas.“

Zbytek rozhovoru se v první řadě soustředil na práci Applu v oblasti Indie, kterou Cue popsal jako „velmi dlouhodobou příležitost“. Cue uvedl, že se Apple v Indii soustředí na tři hlavní oblasti – App Store, Apple Maps, a hrstku dalších služeb, jako je iCloud a Apple Music. Přiznal, že Apple také pracuje na zavedení Apple Pay v Indii. Oblast digitálních plateb se v Indii ukázala jako největší bitevní pole současnosti i blízké budoucnosti. Jaké jsou plány Applu?

„Vedoucí Apple Pay, Jennifer Bailey, je zde se mnou. A Apple Pay je něčím, co v Indii opravdu chceme. Výzva u platebních mechanismů spočívá v tom, že ve skutečnosti neexistuje příliš mnoho globálních měřítek. Jednáte s jednotlivými trhy najednou … ale Indie je jedním z těch trhů, u kterých doufáme v zavedení Apple Pay.“. Datum zahájení Apple Pay v Indii Cue nesdělil.

Cue se dále v interview, které si můžete přečíst zde, vyjádřil k současnému i minulému stylu vedení Applu a rozdílu mezi způsobem vedení ze strany Tima Cooka a Steva Jobse, a k narůstajícímu úsilí Applu o produkování původního obsahu.

eddy cue 3

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.