Zavřít reklamu

Apple na letošní vývojářské konferenci představil ARKit pro rozšířenou realitu, která funguje pouze v jablečných zařízeních se systémem iOS 11. Apple vypustil aktualizaci na iOS 11 dne 19. září, přičemž od tohoto data byly aplikace podporující ARKit nainstalovány po celém světě už 3 000 000krát.

Zhruba 35 % z dostupných ARKit aplikací jsou hry. Avšak musíme podotknout, že mluvíme o ARKit aplikacích, které jsou založené výhradně na nových technologiích ARKitu, nikoliv o aplikacích, které pouze přidaly některé ARKit funkce. Druhou nejoblíbenější kategorií, která představuje 19 % z celkového počtu ARKit aplikací, jsou utility. Dalších 11 % jsou zábavné aplikace a 7 % vzdělávací aplikace.

Analytická společnost zveřejnila také žebříčky nejlepších ARKit aplikací, mezi nimiž jsou především hry. Uživatelé si nejvíce oblíbili AR Dragon, Zombie Gunship Revenant, The Machines a Monster Park – Dino World.

Hry představují celkem 53 % všech stahovaných a 62 % celkových výnosů z ARKit aplikací. Vedle her jsou velice oblíbené aplikace, které umožňují měnit prostor ve 3D nebo umisťovat nábytek do místnosti. Z bezplatných aplikací si uživatelé zamilovali IKEA Place. Už nemusíte mít bujnou fantazii, abyste si představili konkrétní nábytek z IKEA v obývacím pokoji či v ložnici. Pomocí aplikace rozmístíte v místnosti nábytek z IKEA tak, jak by se vám líbil, a potom zjistíte, zda se vám tam hodí či nikoliv.

Společnost Sensor Tower zohlednila jen aplikace, které jsou primárně zaměřeny na rozšířenou realitu. Do své analýzy tedy nezahrnula aplikace, které nabízí omezené funkce ARKitu, jako jsou fotografické režimy či minihry.

ARKit-Dance-Reality-iOS-11-fb

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.