Zavřít reklamu

S tím, jak se blíží vydání iOS 11, se také objevuje čím dál více videí, na kterých jsou zachyceny aplikace využívající ARKit. Několik takových demonstrací jsme vám přinesli v uplynulých týdnech, během posledních několika hodin se na webu objevilo mnoho dalších videí. Některá jsou opravdu zajímavá, jiná spíše pro „wow efekt“. Tak jako tak to vypadá, že se s vydáním iOS 11, potažmo ARKitu, máme opravdu na co těšit.

Začněme ukázkou z aplikace MeasureKit, která vypadá opravdu zajímavě. Jedná se o univerzální nástroj, za pomoci kterého dokážete změřit téměř cokoliv. Ať už jde o vzdálenost, plochu, úhly, velikost a tak dále, MeasureKit dokáže téměř vše. Však se podívejte na ukázku na videu níže. Takto praktická aplikace by se mohla hodit opravdu komukoliv a její využití snad nemá meze.

Další ukázku ocení spíše ženy neboť se jedná o aplikaci s názvem ModiFace 3D, kterou jsme tu již jednou měli. Tentokrát ukázali funkci, díky které si budou moci ženy prohlížet různé barevné odstíny vlasů a uvidí, jak by jim jednotlivé barvy slušely či neslušely. Projekce rozšířené reality vypadá docela věrohodně a věřím, že tato možnost nadchne nejednu uživatelku iPhonu (nebo iPadu).

Další videa jsou spíše efektní, než užitečná. Například to první, které ukazuje funkci, jež vizualizuje zvukové nahrávky a v podstatě tak působí jako starý dobrý vizualizér v předpotopních přehrávačích v PC. Zachycená audio stopa jde následně sledovat zpátky, společně s doprovodným přehráváním odpovídajících zvuků.

https://twitter.com/zachlieberman/status/905414787550642176

Poslední video demonstruje tentokrát herní využití. V tomto konkrétním případě se jedná o populární „beer pong“, který je možné hrát s virtuálním míčkem do virtuálních kelímků. Aplikace ManoPong je zatím v rané fázi vývoje, ukazuje však, co vše je s využitím ARKitu možné bez toho, aniž by uživatel (či vývojář) potřeboval další specifický hardware.

arkit

Zdroj: Appleinsider, 9to5mac

Dnes nejčtenější

.