Zavřít reklamu

O strašlivém útoku, který se odehrál v neděli v Las Vegas, už určitě víte. Postarší útočník tam z doposud nezjištěných důvodů postřílel ze svého hotelového pokoje na 59 lidí, dalších 500 si pak po jeho řádění odneslo zranění. Ve stínu této tragédie se však začínají pomalu objevovat i šťastné příběhy lidí, kteří tento útok přežili. Jedním z nich je i příběh mladé ženy, které zachránil život její iPhone.

Dělily ji centimetry od kulky

Žena, která si z pochopitelných důvodů nepřeje zveřejnit svou identitu, byla jednou z návštěvnic country festivalu, na který střelec zaútočil. I když nestála přímo v místě, kam směřovala hlavní vlna běsnění útočníka, zbloudilá kulka ji však přesto našla. Protože však držela zrovna svůj iPhone v ruce, protože předtím koncert natáčela, kulka zasáhla právě jej. Otřesená oběť pak doběhla do bezpečí, kde ji vyzvedl taxikář a odvezl domů. A právě tomu se žena se svým štěstím v neštěstí pochlubila. Údajně mu ukázala telefon se slovy “Můj iPhone mi zachránil život”. Taxikář si poté telefon vyfotografoval a po pár dnech ho odeslal reportérovi CNN. Díky němu se pak dostal tento příběh na veřejnost.

Již při pohledu na fotografii je jasné, jak devastující zranění by žena utrpěla, kdyby kulka zasáhla ji a ne její iPhone 7 Plus. Jeho hliníkové tělo je totiž ve spodní straně u Lightning konektoru poměrně značně “rozpárané”, žena však vyvázla bez sebemenšího zranění.

Není to však poprvé, co iPhone někomu zachránil život. Před nedávnem jsme vás například informovali o podobné případu při teroristickém útoku na koncertu Ariany Grande. Vypadá to tedy, že jsou jablečné telefony opravdu nositeli štěstí. Doufejme však, že už nebude podobné štěstí v budoucnu potřeba a podobné hrůzy se dít nebudou.

iPhone-Stops-Bullet

Zdroj: idropnews

Dnes nejčtenější

.