Zavřít reklamu

Ač jsou reakce na nové Apple Watch 3 po celém světě různé a krom slov chvály na ně slyšíme i ostrou kritiku, podne odhadů dodavatelů půjdou v příštím čtvrtletí doslova na dračku. Ten samý scénář se pak očekává i u bezdrátových sluchátek AirPods, které jsou též celosvětovým fenoménem, na který si musela většina zájemců o ně dlouho počkat.

Informace, kterou poprvé přinesl web DigiTimes, mluví zcela jasně. Dodavatelský řetězec třetí generace Apple Watch si podle jejich zpráv mne díky nebývale velkému zájmu o hodinky ruce. Je sice pravda, že jsou Apple Watch v popředí trhu s nositelnou elektronikou už opravdu dlouho, tak velký zájem však dodavatele možná trochu zaskočil. Není se však čemu divit. Verze s LTE umožňuje svým uživatelům solidní volnost, byť jen na území státu, ve kterém byly zakoupeny. I tak si však své místo ve výbavě jablečných uživatelů najdou. Verze bez LTE zas naopak láká skvělou cenou, která se oproti druhé generaci poměrně znatelně snížila. Navíc přinesly celkem hezká vylepšení, která některé uživatele k nákupu též přesvědčí. Nárůst poptávky je tak víceméně nevyhnutelný.

Na AirPods už zákazníci čekat nemusí

Podobný scénář pak nastane podle dodavatelů i u AirPods. I o ty byl totiž v minulých měsících neuvěřitelný zájem. Apple však těžce nezvládal uspokojit poptávku a na sluchátka tak uživatelé čekali klidně i měsíc a půl. To se však podařilo Applu v minulých týdnech a měsících zkrátit na horizont několika dní. Zákazníci, kteří byli čekací dobou znechuceni, tak mohou bez starosti nakupovat. Ve spojení s novými Apple Watch LTE, které navíc dokáží streamovat hudbu přes Apple Music, dostanou navíc sluchátku úplně jiný rozměr a váš telefon prakticky vyšachují (pokud se tu někdy dočkáme LTE hodinek).

Uvidíme, zda se scénáře dodavatelů produktů s nakousnutým jablkem vyplní. Jelikož jsou však skutečnosti, kterými svá tvrzení podkládají, více než pravděpodobné, dají se scénáře považovat za téměř stoprocentní. Nechme se však překvapit, třeba se svět natolik zamiluje do nového iPhonu X, že se ostatní produkty dostanou na druhou kolej. Osobně bych na to však tolik nevsázel.

Apple Watch Series 3 FB

Dnes nejčtenější

.