Zavřít reklamu

Hodně z nás velice rádo určitě ukazuje své pořízené fotky, ať už kolegům v práci nebo spolužákům ve škole. Zcela jistě všichni z nás známe ten případ, kdy někomu půjčíme telefon, aby se podíval na jednu fotku a dotyčný začne v galerii scrollovat zleva doprava a prohlížet si ostatní fotky. Někdy v galerii můžeme mít i nějaké fotky, které jsou osobní nebo se prostě jen nehodí k tomu, aby je viděli ostatní lidé. V tomto návodu vám ukážu, jak těmto komplikacím na vašich jablečných produktech předejít.

Skrytí fotek a videí z galerie

Otevřeme si aplikaci Galerie a otevřeme album, ze kterého si vybereme fotku nebo video, které chceme skrýt. Otevřeme náhled fotky/videa a v levém dolním rohu klikneme na čtvereček se šipkou. V dolním scroll baru zvolíme možnost Skrýt. Zařízení nás vyzve k potvrzení této akce. Jakmile klikneme na Skrýt fotografii, fotka ihned zmizí z fotostreamu, okamžiků, sbírek a roků. Poté se zobrazí v albu Skryto. Jestli používáte knihovnu iCloud, tak tato fotka také zmizne i z ostatních zařízení (iPad, iPod, Mac a iCloud.com). Pokud ale máte fotku zařazenou v nějakém vašem vytvořeném albu, nezmizí odsud. Jestliže chcete skrýt fotku z vytvořeného alba, musíte ji skrýt přímo v něm.

Jak médium odkrýt?

Pokud jste se rozhodli fotku nebo video odkrýt zpět, postup je následující. Stejně jako při skrytí otevřeme Galerii a zde album Skryto. Tapneme na fotku, kterou chceme odkrýt, a v dolním levém rohu zvolíme čtvereček se šipkou. Ve scroll baru vybereme možnost Odkrýt. Fotka se opět objeví tam, kde byla před skrytím.

Skrytí fotek a videí tímto způsobem je sice příjemná možnost, je však spíše jednou z těch základnějších, co se ochrany vašich fotografií týče.  Pokud vám tohle nestačí a raději byste tyto fotky dali „pod zámek“, podívejte se na jeden z dalších návodů, který vám ukáže, jak fotky a videa uzamknout.

fotky fb

Dnes nejčtenější

.