Zavřít reklamu

Podle zpráv z posledních týdnů a měsíců je patrné, že to Apple myslí s vlastním videoobsahem naprosto vážně. Společnost si odbyla neslavnou premiéru s počinem Planet of the Apps, který nebyl zrovna vřele přijatý. Nová série Carpool Karaoke si také nevede nijak oslnivě. Ale na příští rok si Apple vyčlenil rovnou miliardu dolarů, kterou do originálního videoobsahu naleje. Možností by tedy měly mít opravdu mnoho a dnes se na webu objevila zpráva, která to potvrzuje. Apple údajně stojí o práva na Jamese Bonda.

Práva na zpracování snímků s agentem jejího veličenstva držela do roku 2015 společnost Sony, kdy vypršela po uvedení nejnovějšího počinu s názvem Spectre. Od té doby má o nákup eminentní zájem Apple, Amazon, Fox, Univeral a Warner Brothers.

Nového Bonda si možná za pár měsíců (pokud se Applu podaří koupit a zdárně natočit) pustíte na této nové krasavici. Apple se ji totiž chystá představit už na zářijové konferenci:

Americký Hollywood Reporter tvrdí, že nejlepší vyjednávací pozici má zatím Warner Bros., ovšem změna není vůbec nereálná, neboť se Apple i Amazon snaží nabídnout konkurenceschopnou nabídku. Za Apple vyjednává dvojce Zack Van Amburg a Jamie Erlicht (oba původně ze SONY), kteří mají videoobsah v Applu na starosti.

Zatím není zcela jasné, o jakých finančních částkách se jedná. Odhady z branže však přepokládají, že práva na Jamese Bonda mají hodnotu od dvou do pěti miliard dolarů. To je značně nad rozpočet toho, co si Apple pro videoobsah vyčlenil. Není také jasné, jestli má Apple zájem pouze o filmová práva, nebo o kompletní frančízu se vším, co se ke značce James Bond pojí. Pokud se Applu tento nákup podaří, určitě se to rychle dozvíme.

Apple TV FB

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.