Zavřít reklamu

O tom, že se Apple snaží svým zákazníkům poskytnout co možná největší komfort skrz multimediální obsah na iTunes a Apple Music, nemůže být moc pochyb.  Tohoto trendu by se chtěla jablečná společnost přidržet i v budoucnu a svou filmovou nabídku obohatit o ty největší trháky ve 4K rozlišení. Právě toto rozlišení by totiž měla podporovat nová 4K Apple TV, která by měla debutovat už 12. září na podzimní konferenci. Je tedy logické, že je potřeba dostatečně kvalitní obsah pro tuto novinku zajistit.

Apple už začal samozřejmě před nějakým časem podnikat kroky, které by dostatek obsahu zajistily. Velké úsilí například vyvíjel při jednáních s různými filmovými studii z Hollywoodu, se kterými chtěl vyjednat co nejlepší podmínky pro distribuci filmů na iTunes. To se však podle posledních informací tak úplně nedaří.

Hollywoodská studia si svá díla cení minimálně na pětadvacet až třicet dolarů, jablečná společnost však nabízí o pět dolarů méně, tedy rovných dvacet. K této částce se Apple přiklonil hlavně proto, že za ní už některé filmy ve vysoké kvalitě nabízí. Zachování této marže by tak bylo logicky tím nejpřijatelnějším řešením jak pro Apple, tak i pro jeho zákazníky. Těžko však říci, zda se tato myšlenka podaří naplnit.

 

Koncept nové generace Apple TV:

 

Najít shodu je nesmírně důležité

Apple by potřeboval tuto dohodu uzavřít i z jednoho prostého hlediska. Prodeje na iTunes nejsou tak dobré, jak si jablečná společnost sama představuje a zavedení 4K filmů za vcelku přijatelnou cenu by mohla stagnaci tohoto odvětví opět zvrátit. Není však na tento krok s ohledem na to, že plno konkurenčních společností a přístrojů už 4K bez problémů podporují? Těžko řici.

Co by však Applu pravděpodobný úspěch s velkou jistotu zaručilo je jiné dohody, která by naopak zaručovala uvedení digitální filmové nabídky jen pár týdnů poté, co se objevili v kinech. Uživatelé by si tak mohli novinky z kin vychutnat z pohodlí svého domova již zhruba za 17 dní, což by bylo pro mnohé z nich velkým lákadlem. I tady však zatím Apple nenašel s filmovými společnostmi společnou řeč.

cz itunes fb

Zdroj: wsj

Dnes nejčtenější

.