Zavřít reklamu

Uživatelé jablečných produktů v oblastech postižených hurikánem Harvey hlásí, že jim společnost Apple nabízí bezplatné opravy zařízení poškozených vodou a také těch, které byly během evakuace poškozeny nárazem. Tento krok je ze strany Applu vcelku pozoruhodný, ani jedno z těchto poškození by se totiž za normálních okolností nevztahovalo na záruku. Jablečná společnost se tak spíše snaží tímto gestem ukázat, že jí nejsou osudy obětí této přírodní katastrofy lhostejné a chce je alespoň nějakým způsobem zlepšit. O to se ostatně Apple snaží už od samého počátku, kdy uspořádal sbírku pro oběti živelného řádění.

Apple však zatím žádné informace o tom, že by existoval nějaký program pro opravu těchto postižených zařízení, nezveřejnil. Jde tedy spíše o individuální opravy a výměny, které se řeší operativně přímo na místě.

Současná situace

Guvernér Texasu Greg Abbott řekl, že škody způsobené hurikánem Harvey by mohly být větší než ty, které způsobil hurikán Katrina v New Orleans (2005), uvádí BBC. Hurikán Katrina způsobil škody za více než 120 miliard dolarů. Když vezmeme v potaz počet zničených domů a podnikání při hurikánu Harvey, škody by mohly přesáhnout až 150 miliard dolarů.

Je známo, že hurikán je momentálně zodpovědný za 47 smrtí. Dalších 43 tisíc lidi jsou nuceni evakuovat své domovy. Mnoho postižených oblastí stále bojuje s povodněmi. Dopravci nabízejí bezplatnou službu v postižených oblastech. Společnost Apple darovala 2 miliony dolarů a další peníze darovala prostřednictvím iTunes.

harvey-itunes1-fb

Zdroj: 9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.