Zavřít reklamu

Před nějakým časem obletěla svět velmi zajímavá novinka. Jeden z největších jablečných dodavatelů, společnost Foxconn, se totiž chystá v USA postavit tři velké továrny na výrobu LCD displejů s tekutými krystaly. iPhonů vyrobených přímo v Americe jsme se však dočkat podle prvotních zpráv neměly. Teď to však vypadá, že se tato skutečnost alespoň částečně změní.

Dočkáme se přeci jen amerických iPhonů?

Podle nejnovějších informací, které dnes přinesla agentura Reuters, se tchaiwanský výrobce elektroniky rozhodl do USA vkročit ještě velkolepěji, než původně zamýšlel. Rozhodl se totiž krom tří megalomanských továren vystavět i tři menší. Ty by měly vyrůst v areálu plánovaných továren už příští rok, takže by o dva roky předběhl dokončení velké továrny. Co je ale nejlepší? Podle všech informací by totiž měly obsahovat montážní linku pro menší displeje, které se využívají v iPhonech, iPadech nebo MacBoocích.

Tři nové fabriky by měly být o poznání menší než ty dříve plánované. Na jejich výstavbu by totiž měla vystačit „pouhá“ jedna miliarda dolarů, což je téměř desetkrát méně než u jejich větších sourozenců. V jejích útrobách by se měla krom montážní linky nacházet i linka obalová a formovací. Těžko však říci, zda se podaří všechny plány nakonec uskutečnit. Foxconn totiž zatím čeká na konečné rozhodnutí o návrhu zákona, které by výstavbu nové továrny výrazně nastartovaly. Do té doby se však na plánovaných pozemcích nestane vůbec nic. Protože se však o dohodě mezi USA a společností hovoří spíše jako o hotové věci, dá se očekávat, že se vše obejde bez větších potíží.

O tom svědčí i zájem zástupců Foxconnu hledat vhodné lokality pro výstavbu i v dalších státech. V budoucnu by si totiž své americké impérium rádi rozšířili. Žádné další konkrétně jméno státu však zatím nepadlo. Jistý tak je pouze Wisconsin, ve kterém první továrny téměř se stoprocentní pravděpodobností vyrostou.

wisconsin-foxconn-fb

Dnes nejčtenější

.