Zavřít reklamu

Apple by měl začátkem září představit další generace svých produktů, a to konkrétně Apple Watch Series 3, Apple TV 5, iPhone 7s a 7s Plus (aktualizované verze iPhone 7 a 7 Plus) a jubilejní iPhone 8. Grafici a jableční nadšenci mají ještě několik týdnů na to, aby navrhli úžasné koncepty znázorňující ikonický model. O koncept se podělil také John Calkins.

John Calkins se v návrhu snaží ukázat, jak by mohla vypadat oblast HomeBar, která by se nacházela ve spodní části displeje. Pokud si vzpomínáte, už v minulosti jsme vám ukazovali koncept iPhonu 8 s oblastí Function Area pod hlavní částí displeje, přesně na podobném principu by byl založen HomeBar.

Podívejte se na koncept od Johna Calkinse:

HomeBar znamená, že uživatel bude moct přes tuto oblast chodit na widgety, vracet se domů a dívat se na notifikace, je přizpůsobitelný a jednoduchý. Virtuální Home Button dokáže měnit barvy podle toho, jakou máte zrovna tapetu. Podle konceptu byste mohli domovské tlačítko skrýt i změnit jeho velikost.

Grafik vidí budoucnost v tom, že HomeBar by mohl být kontextový, a tak by v něm mohly vyskakovat různé funkce v závislosti na aplikaci, která by byla v daném okamžiku spuštěna. Jestliže máte MacBook Pro s Touch Barem, pravděpodobně vám to něco připomíná. I na Touch Baru se totiž mění tlačítka v závislosti na tom, jaký zrovna máte spuštěný program.

V návrhu můžete vidět i režim Dark Mode, přičemž tmavý režim je v systému iOS jedna z nejpožadovanějších funkcí, ale Apple ji zatím nepřidal.

iphone 8 calkins fb

Dnes nejčtenější

.