Zavřít reklamu

O tom, že se do segmentu virtuální či rozšířené reality chystá vstoupit společnost Apple, se mluví již několik měsíců. První zmínky se začaly objevovat zhruba v době, kdy rostla popularita hry Pokémon Go!, která se k podobnému využití přímo nabízí. Tim Cook již několikrát zmínil, že se jedná o oblast, která je pro Apple velmi zajímavá a že v ní rozhodně něco podnikají. Nikdy však příliš konkrétní nebyl. S novými informacemi z této oblasti nyní přišel list Financial Times, který cituje své zdroje, které by měly být velmi dobře seznámeny s tím, co Apple v tomto segmentu chystá.

Podle zdrojů Financial Times Apple v současné době pracuje s několika pokročilými prototypy svého nadcházejícího headsetu pro rozšířenou realitu. Jedním z těchto designů mají být stereoskopické brýle, které obsahují 3D kameru, jež posílá informace přímo do telefonu, který slouží jako výstupní zařízení pro informace. Tyto „Apple Glass“ by se tak podobaly brýlím od Snapchatu.

Pokud se nový produkt nachází ve stádiu prototypu, vydání rozhodně nebude tak blízko, jak se spekulovalo dříve. Nejreálnější odhady počítají s uvedením v roce 2018. Již letos ovšem společnost Apple vydá svůj ARKit pro developery, který bude součástí balíčku s iOS 11. Vývojáři by tak měli mít poměrně dost času na to, se na příchod nového zařízení připravit. Dostupný obsah totiž ve finále rozhodne o tom, zda-li bude novinka úspěšná či nikoliv.

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.