Zavřít reklamu

Před nedávnem začaly na světlo světa pronikat zvěsti, které naznačují příchod upgradované verze oblíbeného iPhonu SE. Některé zprávy dokonce naznačovaly, že bychom se mohli tohoto drobečka dočkat už na konci letošního srpna. Tyto prognózy se sice nejspíš nenaplní, v kuloárech se však už čile šušká o termínu dalším. Tím by měly být první měsíce roku 2018.

Dodavatel jablečného telefonu, společnost Wistrol, se totiž podle všeho připravuje na rozšíření svého závodu v Indii, kam před nedávnem Apple upnul svůj zrak také. Podle zpráv ze samotné dodavatelské společnosti to značí jen jediné – Apple začne vyrábět upgradované iPhony SE v Indii. Místní továrny jsou totiž na výrobu tohoto produktu specializované a jablečná společnost se bude určitě snažit tohle zvýhodnění co nejvíce využít. Některé zdroje dokonce naznačují, že se začne s produkcí upgradovaného „eséčka“ právě v Indii a postupem času se prodej rozšíří do celého světa. To je však vcelku nepravděpodobná varianta. Indický trh se totiž iPhony sytí relativně pomalu a jakékoliv pozdější zahájení prodeje ve zbytku světa by bylo pro Apple spíše ztrátové.

To, že se iPhone SE představí až na začátku příštího roku, je navíc daleko pravděpodobnější, než již vzpomínaný srpnový termín. Cupertinská společnost by totiž pravděpodobně nevypustila dva modely, které jsou zákazníky očekávány, v tak krátkém časovém horizontu. Dá se totiž předpokládat, že výbava, kterou chystaný iPhone 8 přinese, přetáhne některé uživatele z řad SE na větší a podstatně dražší stroj. Tím by si Apple zajistil i nějaký ten dolar navíc.

Dočkáme se opět těla z 5s?

Zda však upgradovaný iPhone SE přinese na chlup stejný design čtyřpalcového telefonu, jako tomu bylo u jeho předchůdce, je stále nejasné. Některé zvěsti naznačují, že se Apple od této varianty pomalu odvrátí a přinese tělo, které známe spíš z řad 6 či 7. Jestli však bude zmenšeno kvůli kompaktnosti, je ve hvězdách. Minimálně hardwarově si však rozhodně polepší. Podle prvotních odhadů by mohl upgradovaný SE dostat čip A10, 2 GB RAM a kapacity 32 nebo 128 GB.

Všechny tyto úniky a zvěsti jsou však pořád v rovině nepodložených spekulací a až samotné oznámení Applu nám vnese do této problematiky jasnější světlo. Zatím to ale vypadá, že se opravdu upgradované verze dočkáme. Najde si však po představení iPhonu 8 své fanoušky, kteří na malý displej ještě nezanevřeli? Těžko říci.

iPhone SE fb

Zdroj: focustaiwan

Dnes nejčtenější

.