Zavřít reklamu

Určitě jste v nedávné době zaregistrovali nový poprask kolem projektu jablečného automobilu. Ten se snažil Apple vytvořit už před pár lety, kvůli neúspěchům a vysokým nákladům však projekt nakonec zrušil a vypadalo to, že se s touto myšlenkou nadobro rozloučil. Před pár měsíci se však začaly objevovat informace, které znovuspuštění projektu naznačovaly. Na tom by nejspíš nebylo nic zvláštního, spekulací ohledně projektů společnosti Apple jsou dennodenně mraky. Když však tento projekt potvrdil v rozhovoru i Tim Cook, začal ho svět brát opravdu vážně.

Od prvního potvrzení se Tim nechal ještě několikrát slyšet, jak je pro Apple toto odvětví důležité a doplnil některé další detaily. Některé další pak přidal i včera při oznamování finančních úspěchů za Q3 2017. Jablečná společnost má podle něj opravdu velký zájem tuto technologii dokončit. Myslí si totiž, že by ji mohla implementovat do široké škály strojů i mimo automobilový průmysl a získat si tak nové kontakty v neprobádaných oblastech trhu.

„Pokud jde o autonomní systémy, platí moje minulá slova. Velmi jsme se zaměřili na autonomní systémy, jsou totiž jádrem celého projektu. Můžu potvrdit, že máme nyní rozpracovaný velký projekt, který je podle nás opravdu velkou investicí,“ řekl Cook.

Koncept interiéru a systému Apple Car od designéra Matías Papalini:

 

Matka všech projektů s umělou inteligencí

O tom, že to Apple myslí s autonomními systémy opravdu vážně svědčí i další Timova slova. Ten už před časem v jednom rozhovoru řekl, že je tento projekt matkou všech projektů s umělou inteligencí. Tehdy to možná znělo jako otřepaná fráze, včerejší Cookova slova jí však dodávají o poznání ostřejší obrysy.

Autonomní systémy mohou být používány různými způsoby. Nechceme se zaměřit pouze na použití ve vozidle, existuje totiž daleko více pro nás zajímavých oblastí, kam se dostat. Více o tom ale mluvit nechci,“ ukončil tajemně toto téma Tim.

Kde všude se tedy můžeme s autonomními systéme jablečné společnosti Apple setkat? Vypadá to na daleko větší spektrum, než jsme si doposud dokázali představit. Na druhou stranu je to však vcelku logické. Když se totiž snažil před lety Apple svůj projekt dokončit, pracoval na celém automobilu. Nyní však vyvíjí „pouze“ autonomní systém řízení, vlastní pohonnou technologii a podobné věci. Je tedy jasné, že se bude pokoušet prosadit do daleko větší míry. Určitá volnost, kterou samostatný autonomní systém dává, je daleko více nakloněn. Uvidíme však, co další měsíce přinesou a prozradí. Snad se Apple opět nedostane do slepé uličky.

Apple-car-fb-2

Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.