Zavřít reklamu

O tom, že se Apple Watch těší díky svým úžasným funkcím velké popularitě u svých uživatelů, snad ani nemusíme mluvit. Jablečné kukačky miluje takřka každý, kdo si je v minulosti připnul na své zápěstí. V tom nás ostatně utvrzuje i fakt, že jsou prakticky od svého vzniku králem trhu se smartwatch. Applu to však nestačí a svůj úspěšný produkt chce posunout ještě o kousek dál.

Jak ale už tak skoro dokonalé hodinky ještě více vyšperkovat? Apple si myslí, že na to přišel. Před pár dny jsme vás informovali o tom, že by měla příští generace Apple Watch představovat především skvělou sportovní pomůcku, která zároveň sleduje vaše zdraví. A přesně tímto směrem se ubírají i další jablečné patenty, které se v budoucnu v Apple Watch s velkou pravděpodobností objeví.

Ještě větší přesnost pro krokoměr

Nejnovější patent, který si Cupertinská společnost zaregistrovala, má jejím produktům zajistit ještě lepší přesnost v měření chůze. Konkrétně by se mělo jednat o vylepšený krokoměr s korekcí zpoždění a různých odchylek při chůzi. Apple totiž ve svém patentovém prohlášení uvedl, že jsou podle něj digitální krokoměry a podobná měřidla na obrovském vzestupu jak u fitness komunity, tak především u běžné populace. Čím dál více lidí má totiž zájem o kontrolu svého zdraví a díky těmto technologiím mohou snadno sledovat spálené kalorie, nachozené kilometry a další pro ně potřebné údaje. Ty je navíc ve většině případů motivují k větší tělesné aktivitě, kterou mohou porovnávat například se svými přáteli.

Apple ve svém prohlášení dále konstatuje, že přesnost doslova na jediný krok je u mnoha aplikací životně důležitá. Apple Watch se proto zdají být přesně tím, co by mohlo v tomto směru budoucnost výrazně zlepšit. Respektive, jiný produkt, než jablečné hodinky, který by tak bravurně tuto funkci zastal, Apple ve svém portfoliu nemá a je nepravděpodobné, že s něčím takovým přijde. Na druhou stranu se však v posledních dnech vyrojily spekulace, které hovoří o něčem, co by podobné funkce zastávat mělo. Navíc by se nejspíš opravdu jednalo o zcela nový produkt. Že by však Apple plánoval vytvořit svůj vlastní krokoměr se mi úplně nechce věřit. Co myslíte vy, překvapí nás Apple něčím takovým?

Apple Watch apps FB

Dnes nejčtenější

.