Zavřít reklamu

Myslíte si, že za těmi nejlepšími aplikacemi v App Store stojí obrovské vývojářské společnosti? Vyvedeme vás z omylu. Existuje celá řada aplikací, za jejichž vznikem stál jediný člověk, který by se dal označit za začátečníka v oboru a který dokázal svou aplikaci naprogramovat jen za pomocí různých tutoriálů na webu. Pojďme si tedy představit pět velice zajímavých aplikací, které vznikly právě díky píli takovýchto lidí.

Sworkit

Tato mobilní aplikace se zrodila pod rukama armádního důstojníka Ryana Hanna, který se naučil programovat aplikace za pomocí on-line učebních programů. Protože již zmíněný tvůrce pracuje v armádě, asi vás nepřekvapí, že i námětem pro tvorbu této aplikace bude něco z armádního prostředí. V tomto případě je to hlavně posilování a skládání tréninkového plánu založeného na našich cílech a kondici. Můžete si vybrat z celé škály jednotlivých cviků či si zvolit vaši problémovou partii a zformovat ji k dokonalosti.

sworkit

Clipped

Velice zajímavá věc, která je jako ušitá na míru všem řečníkům. Nejspíš se tedy nebudete divit, že i jejím tvůrcem je někdo takový. Za jejím vznikem stojí Tanay Tandon, který se už na střední škole rád zapojoval do různých debat a diskuzí. Tandon potřeboval způsob, jak rychle a efektivně zpracovat texty, které dostával jako podklad pro různé soutěžní diskuze. Na čtení, ze kterého by si byl schopen hned napoprvé vyvodit nejdůležitější body, nebyl v tomto případě žádný čas. Proto přišel s aplikací, která díky speciálnímu algoritmu vytáhne ze zadaného textu nejdůležitější body, o které by se měl řečník v projevu opřít, a přehledně je zesumarizuje do odrážek.

clippe

SimpleTax

Už podle názvu vám bude pravděpodobně jasné, že se jedná o snadnější pochopení a platbu daní v daňového systému. Aplikaci vytvořil Kanaďan Jonathan Suter, který je podle svých slov ukázkovým příkladem nerda. Už od raného mládí věděl, že chce dát světu svůj vlastní produkt a svět aplikací pro to byl otevřen asi nejvíce. V roce 2011 dal proto ve své stávající práci výpověď, naučil se na internetu programovat a za nějaký čas vytvořil svůj SimpleTax, který odstraňuje veškeré starosti při platbě daní. Ve svém repertoáru má totiž snad vše, co běžný člověk při řešení daní využije. Suter své aplikace věří natolik, že dokonce garantuje zaplacení výdajů, pokud jeho výtvor nějakým způsobem selže. Není se proto čemu divit, že jsou Kanaďané z jeho produktu skutečně nadšeni.

simpletax

ForMe

O tom, že je svět aplikací otevřen opravdu všem, svědčí i úspěch čtyř dospívajících britských studentů. Ti vytvořili v rámci školního projektu aplikaci, která pomáhá udržet duševní zdraví jejich vrstevníků. Je navíc zcela diskrétní a dostupná z telefonů, což mladí lidé ocení pravděpodobně ze všeho nejvíce. Díky nečekanému úspěchu se její tvůrci rozhodli v budoucnu vytvořit i dospělou verzi této aplikace, která bude fungovat na stejném principu a využijí ji lidé starší devatenácti let.

forme

Hinadan

Pravděpodobně jedna z nejpozoruhodnějších aplikací z celého App Store. Za jejím zrodem totiž stojí 81 letá Japonka Masako Wakamiya. Tato pozoruhodná stařenka a pravděpodobně velká milovnice technologií se pro tvorbu své aplikace rozhodla z jednoho prostého důvodu. Zjistila totiž, že je na světě kritický nedostatek mobilních her vhodných pro seniory. Proto se rozhodla vzít situaci do svých rukou a vytvořit vlastní důchodcovskou zábavičku. Výsledkem je hra Hinadan, která je založena na tradičním japonském festivalu Hinamatsiru, během kterého panenky představují císařský dvůr a jsou oblečeny do tradičního oblečení. Cílem hry je tedy oblékání panenek do správných svršků a uspořádat je ve správném pořadí. Stařenka se dokonce nechala slyšet, že i teď je plná nápadů na aplikace a je tak jen otázkou času, kdy se pustí do dalšího projektu.

hinadan

Zdá se vám to neuvěřitelné? Možná máte z části pravdu. Na druhou stranu to ale ukazuje, že se do toho může vrhnout opravdu každý z pohodlí vašeho domova. To potvrdil i nedávný průzkum, který zjistil, že z dotazovaných padesáti tisíc vývojářů se 69% naučilo alespoň částečně programovat samostatně pomocí různých brožur či on-line průvodců. Pokud tedy máte nějaké skvělé nápady na aplikace, které nám doposud chybí, pusťte se do toho. A kdo ví, třeba to budete právě vy, o kom budeme za pár let psát jako o průkopníkovi v nějaké nové oblasti.

App-Success-Stories-fb

Zdroj: idropnews

Dnes nejčtenější

.