Zavřít reklamu

Snímek obrazovky 2015-08-11 v 13.17.06Ještě před prázdninami jsme psali o 6 aplikacích, které vám na dovolené nesmí v iPhonu chybět. Je pravda, že jste zde mohli najít několik užitečných aplikací, jak si zarezervovat nocleh nebo přeložit cokoli z cizího jazyka do češtiny, ale ani jedna aplikace nebyla cílena na to, jak si zpříjemnit horké dny, kterým v teplých krajinách nevyhnete. U nás v České republice a na Slovensku to nyní vypadá, jako bychom se do zmíněných teplých krajin přesunuli, jelikož rtuť na teploměru šplhá klidně až ke 40 °C. Pokud už nevíte, jak na současná horká vyzrát, mohla by vám pomoct jedna z následující aplikací, které vám pomohou nejenom například dodržovat pitný režim, ale také vyhledat ve své blízkosti koupaliště nebo bazén, kde se můžete zchladit.

1. Kam k vodě
Naprosto skvělá aplikace, která vám ukáže snad všechna koupaliště, pískovny, bazény a mnoho dalších míst, kde se můžete vykoupat. Na základě vaší polohy vám v seznamu poskytne nejbližší vhodná místa, ale zobrazit si je můžete také na přehledné mapě. Výhodou je, že aplikace se nesoustředí jen na Českou republiku, ale vhodná místa ke koupání ukáže i například na Slovensku nebo v sousedním Německu, Rakousku atd.

Snímek obrazovky 2015-08-11 v 13.14.34

2. Pitný režim
Jedna z nejdůležitějších věcí v extrémním horku je dodržovat pravidelný pitný režim. Aplikace se stejným názvem od českých vývojář ve spolupráci s Aquila je právě na tento problém jednoduše zaměřena. Předem zadáte pohlaví, věk, váhu a jestli sportujete a na základě toho vám aplikace vypočítá, kolik byste toho měli denně vypít. Pak už jen po každém vypitém množství, zadáte vše do aplikace a ta vám počítá statistiku. V aplikaci si lze zapnout i upozornění, abyste na pitný režim opravdu nezapomněli. Škoda jen, že aplikace nezohledňuje aktuální teplotu a nepřizpůsobí tomu denní limit. O něco propracovanější je láhev, o které jsme psali v článku Thermos vyrobil inteligentnú fľašu kompatibilnú s iOS, aby ste dodržovali pitný režim.

Snímek obrazovky 2015-08-11 v 13.14.01

3. iRadar CZ+

Chcete vědět, kdy konečně přijde bouřka či déšť nebo jen být informovaní o tom, co se k vám právě žene za mraky? Pak je aplikace iRadar CZ+ ideální. Ukáže vám totiž pohyb bouřkových a dešťových mraků nad Českou republikou a můžete si nechat přehrát i jejich zpětný pohyb a na základě toho vydedukovat, jak se budou mraky dále pohybovat a určit tak, jestli dojdou i k vám. Ostatně předpověď pohybu mraků umí i sama aplikace, ale jen na 30 minut dopředu. Mapu s mraky si můžete dokonce přidat i jako Widget do Oznamovacího centra.

Snímek obrazovky 2015-08-11 v 13.13.27

4. Wolfram Sun Exposure
Nyní už nemusíte mít obavy, zda vy nebo vaše rodina se spálíte na sluníčku. Wolfram Sun Exposure totiž vypočítá na základě vaší pleti, polohy, aktuálního času a opalovacího krému, jak dlouho se můžete slunit, aniž byste se spálili. Navíc poskytuje UV počasí, ať jste kdekoli.

Snímek obrazovky 2015-08-11 v 13.16.33

5. PackPoint

Chystáte se někam na dovolenou nebo jen na výlet? Pak je PackPoint právě pro vás. Stačí zadat informace o vašem výletu jako je například počet dní, lokace, účel cesty a několik dalších podrobností a aplikace PackPoint vám na základě toho řekne, co přesně a kolik si čeho máte sebou vzít. Aplikace zohledňuje samozřejmě i počasí v dané lokaci. Nemusíte se tedy v horkých dnech namáhat s vymýšlením, co vše si vezmete, ale jen věci z vtvořeného seznamu nahážete do kufru a jedete.

Snímek obrazovky 2015-08-11 v 13.12.45

summer-apps-ftr

Dnes nejčtenější

.