Zavřít reklamu

Apple pravděpodobně podnikl krok, který mu umožní v blízkém čase uvést na trh revoluční zařízení. O tom, že se v Cupertinu pracuje na brýlích pro rozšířenou realitu, se už ví dlouho. Podle nejnovějších zpráv jedna z dceřinných společností Applu koupila německou firmu SensoMotoric Instruments, jež se zabývá technologiemi na čtení očí, což je věc pro připravovaný produkt nezbytná.

Na nejnovější akvizici Applu se přišlo díky novým dokumentům v německém obchodním rejstříku. Vyplývá z něj, že společnost koupila Vineyard Capital Corporation, jeden z mnohých podpodniků jablečné firmy.

Nabytí veškerých dosud vyvinutých technologií SensoMotoric Instruments Applu cestu k rozšířené realitě v mnohém ulehčuje. Klíčovou roli budou hrát zejména ve věci ovládání brýlí. Kromě toho má německý podnik velkou spoustu patentů i v jiných oblastech raketově se rozvíjející virtuální reality. Ředitel Applu Tim Cook se však nechal slyšet, že rozšířená realita je pro firmu prioritou a virtuální se příliš věnovat nechce.

Datum představení zařízení pro rozšířenou realitu je zatím pouhým předmětem spekulací. Předpokládá se, že když, tak nejdříve během příštího roku. A to jsou ještě docela optimistické prognózy. Dříve než speciální brýle by měla rozšířená realita přijít na letošní nový iPhone. Akvizice však práce na očekávaném produktu dozajista značně urychlí.

Apple-Glass-fb

Dnes nejčtenější

.