Zavřít reklamu

Služby na streamování hudby zažívají v posledních letech velký boom. Lidé si mnohem radši zaplatí měsíčně přijatelný poplatek za přístup do nepřeberné kartotéky písniček, než aby je jednu po druhé postupně nakupovali a vytvářeli si z nich svůj vlastní playlist. Tento fakt si uvědomil před nedávnem Apple se svým Apple Music, pár let před ním stvořil Google pro změnu Google Play a ještě dříve vzniklo třeba takové Spotify. Že vám jsou všechny tyto názvy známy? Není divu, začínají prorůstat opravdu všude. Můžete se s nimi setkat takřka kdekoliv, od restaurací a posiloven, přes běžné domácnosti až třeba po přehrávače v automobilech. Některé automobilky se však tomuto trendu ze všelijakých důvodů brání a třeba taková Tesla se dokonce rozhodla vytvořit vlastní streamovací službu, jen aby nemusela uzavírat se žádnou z konkurenčních společností dohodu. Podle nejnovějších zpráv už dokonce jedná s největšími hudebními společnostmi a dolaďuje detaily pro vznik vlastního hudebního streamu.

Nezničí Teslu její vlastní touha po originalitě?

To, že se Elon Musk a celá Tesla zuby nehty brání uzavření dohody s Applem, se zas tak zvláštní nezdá. Apple totiž nedávno oznámil, že pracuje na autonomním automobilu. Toto prohlášení hned nadzvedlo ze židle všechny analytiky, kteří okamžitě iCar pasovali do obrovského konkurenta a hrozbu pro Teslu. Je tedy logické, že uzavřít dohodu s někým, kdo může v blízké budoucnosti váš business zaříznout, není úplně košer.

Velice zajímavé je však to, že s křížkem po funuse zřejmě odejde i Spotify, které však do automobilů Tesla vyvážených mimo USA svou službu dodává. Tento krok moc dobře nevysvětlil ani sám ředitel Tesly Elon Musk. „U nás v Tesle věříme, že je důležité poskytnout lidem výjimečný prožitek z automobilu a to samozřejmě znamená i výjimečnou službu pro nejlepší poslech hudby. Chceme jim dopřát hudbu, kterou skutečně chtějí poslouchat z jakéhokoliv zdroje, který si zvolí. Naším cílem je dosáhnout maximálního štěstí pro naše zákazníky,“ komentoval situaci. Co si však z jeho slov vzít, to moc jasné není. Nedá se totiž rozhodně předpokládat, že pokud Tesla svoji streamovací službu skutečně vytvoří, dá ji do svých automobilů například vedle Spotify či jiných streamů.

Tesla už na svět přivedla pár opravdu velmi zajímavých nápadu. Má vize, které se dají v dnešním světě považovat za jedny z nejodvážnějších. Jejich automobily nejsou prodávány po desítkách tisíc a stejně slaví nebývalí úspěch. Přesto se však může krok Tesly zdát spíš nerozvážným a pošetilým. Zda se jí risk v podobě „vám to funguje, nám tedy musí taky“ skutečně vyplatí, to ukáže čas. Pořád je to však uskutečnitelnější, než její plánované osídlení Marsu. Za svou odvahu si však zaslouží obrovský respekt. Stačí však jen ten k úspěchu v tomto odvětví? Osobně jsem k tomu spíš skeptický.

tesla-model-s-fb

Zdroj: recode

Dnes nejčtenější

.