Zavřít reklamu

Dan Schulman, CEO společnosti PayPal, v rozhovoru pro server The Telegraph diskutoval o mnohých věcech, například o původu společnosti, o historii s eBay i o Applu jakožto o potenciálním konkurentovi v platebním prostoru peer-to-peer. PayPal vlastní jednu z nejpopulárnějších aplikací pro peer-to-peer platby – Venmo – která je k dispozici jak na webu, tak i v systémech iOS a Android. Schulman uvedl, že díky dostupnosti na různých platformách má aplikace obrovskou výhodu.

Schulman dále podotkl, že spousta uživatelů používá různá zařízení od různých společností, takže zatímco Venmo mohou používat uživatelé napříč různými platformami, Apple Pay mohou používat uživatelé pouze v rámci ekosystému Apple.

„Spousta jedinců používá multi-operační systém; mají telefon s Androidem, počítač Microsoft a tablet Apple. Nechcete, aby se na každém z těchto zařízení používala různá metodika placení. Chcete, aby se jednalo o konzistenci. Snažíme se nabídnout konzistentní hodnotovou nabídku, která je koncová a která se používá na různých systémech a zařízeních. Je to mocná výhoda, kterou máme,“ řekl v rozhovoru pro The Telegraph.

PayPal a Venmo kontrolují také několik částí platebního procesu, které jsou prováděny prostřednictvím aplikací, včetně vyhodnocení rizik a ochrany zákazníků. Schulman uvedl, že společnost vlastní plnohodnotnou nabídku pro platby uskutečněné mezi uživateli na Venmo, zatímco Apple může poskytnout jen dobré uživatelské rozhraní.

„Na rozdíl od Venmo, služba od Applu nebude fungovat na telefonech s Androidem nebo na noteboocích se systémem Windows. Apple musí spolupracovat se společnostmi z oblasti platebních karet, zatímco PayPal řídí několik částí platebního procesu, jako je hodnocení rizik a ochrana zákazníků. Vlastníme plnohodnotnou nabídku.“

Platby peer-to-peer na Apple Pay budou spuštěny na podzim společně s vydáním systému iOS 11. Během konference WWDC Apple uvedl, že když uživatelé dostanou zaplaceno, peníze dostanou na svůj nový účet Apple Pay Cash, přičemž peníze potom mohou okamžitě použít na nakupování prostřednictvím Apple Pay v kamenných i online prodejnách, na převod peněz někomu jinému anebo na převod peněz z Apple Pay Cash na bankovní účet.  

paypal fb

Dnes nejčtenější

.