Zavřít reklamu

Apple v pondělí představil iOS 11 s řadou nových funkcí, jako jsou například přepracovaný Control Center či App Store. Spousta lidí doufala, že se v iOS 11 objeví například podpora více účtů anebo skupinový video hovor, bohužel, po instalaci aktualizace budou zklamaní. Podívejte se na všechny funkce, které by se v iOS 11 hodily.

Podpora více účtů

V letošním roce iOS 11 nabídl skutečně velké množství zlepšení pro iPad, ale jedna pozoruhodná funkce nám určitě chybí, a to je podpora více účtů. V minulosti se objevily koncepty představující iOS pro iPad s podporou více než jednoho uživatele, ale v konečném důsledku se tato funkce v iOS 11 neobjevila. Škoda.

S podporou více účtů by mohl iPad Pro nahradit i počítač, zároveň by však umožnil uživatelům oddělit aplikace pro práci a pro zábavu. A ve firmách by mohlo jeden iPad používat více pracovníků.

Dark Mode

Už několik let si uživatelé přejí, aby byl do iOS zakomponován i režim Dark Mode. Bohužel, nic takového se neobjevilo, ale jedna věc, která by mohla částečně Dark Mode prozatím nahradit, je Chytrá inverze. Ačkoliv se nejedná o plnohodnotný Dark Mode, změní se rozhraní do tmavých barev, ale nemá to žádný vliv na fotky a videa.

Skupinové hovory přes FaceTime

Pokud jste se těšili na skupinové hovory přes FaceTime, potom budete zase zklamaní. Skupinový video či audio hovor zatím na iPhonu neuskutečníte. Přestože se začátkem roku mluvilo o tom, že by se tato funkce mohla v iOS 11 objeví, není tomu tak. Budeme doufat, že skupinové hovory přes FaceTime přijdou s iOS 12.

Podpora myši

Spousta uživatelů považuje podporu myši u iPadu za zbytečnou. Zase na druhou stranu by mohla iPadu Pro dát řadu nových funkcí. Apple ale uvedl, že chce iOS optimalizovat jako dotykový systém, zatímco pro použití myši je macOS, což je důvod, proč není podpora myši v iOS 11. Pokud by iOS 11 podporoval myš, potom by iPad Pro mohl bez problémů nahradit počítač.

Zapisování jídla v aplikaci Zdraví

Bylo by dobré, kdyby se dal příjem jídla zaznamenávat v aplikaci Zdraví. I když v App Store je spousta aplikací pro tyto účely, jako je například MyFitnessPal, integrace podobné funkce do Zdraví by byla určitě užitečná a praktická. Ale budeme si muset ještě počkat.

Aplikace MyFitnessPal nabízí integraci HealthKit, ale stále musíte používat samostatnou aplikaci a nutriční informace tak poskytujete další společnosti.

Výchozí aplikace

Už od první verze iOS se uživatelé dožadují toho, aby bylo možné změnit výchozí aplikace. Například by bylo ideální, pokud bychom mohli změnit výchozí prohlížeč ze Safari na Google Chrome, a potom pokud byste otevírali adresu, která vám přijde v Messengeru, by se otevřela přímo v Google Chromu. Tato funkce je v macOS, tak proč ne v iOS?

Multi-časovač

Takový časovač byste využili například při vaření, kdy byste si zapnuli na lasagne 60 minut, na zeleninu 15 minut a na chleba 5 minut. Dokonce by bylo dobré, kdyby se k jednotlivým časům daly přiřadit štítky. A ještě lepší by bylo, kdyby se dal časovač synchronizovat se všemi zařízeními.

Výše uvedený seznam přání se možná brzy stane realitou. Takový Dark Mode by se mohl objevit až na podzim při představení iPhonu 8. Co byste v iOS 11 uvítali vy?

iOS-11-FB

Dnes nejčtenější

.