Zavřít reklamu

Apple produkty se stávají běžnou součástí našich životů. Apple Watch, Apple TV… ale co takhle Apple zrcadlo? Oficiálním produktem cupertinské společnosti se (zatím) nestalo. Zrodilo se jako nápad v hlavě designéra a webového vývojáře, který vytvořil koncept toho, jak by takové zrcadlo mohlo vypadat.

Newyorský designér a vývojář Rafael Dymek vytvořil koncept plně funkčního, dotykového „chytrého zrcadla“ na uživatelském rozhraní mobilního operačního systému od Applu iOS 10. Nabízí škálu aplikací, jako je Facebook, Facebook Messenger, Netflix nebo třeba NBC News. Své dílo odprezentoval v jednom ze svých YouTube videí loni v září.

Dymekův koncept Apple zrcadla zvládne prakticky všechno, co dokáží ostatní iOS zařízení, počínaje objednáním auta od Uber, přes ovládání produktů v chytré domácnosti až po přehrávání hudby přes externí reproduktory. Zařízení se automaticky ukládá ke spánku po pětačtyřiceti vteřinách nečinnosti, kdy se stává běžným zrcadlem. Jednoduchým dotykem se pak aktivuje povrch dotykové obrazovky s operačním systémem iOS 10.

Aplikace jsou umístěné na obou stranách zrcadla a lze je přemístit klepnutím a přetažením. V horních rozích zrcadla se pak zobrazuje čas, datum a počasí. Na jednom z obrázků konceptů je patrná podpora hlasové asistentky Siri, tato funkce však ve videu není ukázána.

Dymek na svých webových stránkách poznamenal, že zrcadlo vytvořil čistě jako osobní projekt, který v žádném případě nebude využitý pro komerční účely. Odkoupit Apple Mirror přímo do Dymeka tedy nebude možné. Existuje ale několik online tutoriálů, které ukazují metody pro vytvoření podobných DIY chytrých zrcadel.

Apple Mirror FB

Zdroj: iDropNews

Dnes nejčtenější

.