Zavřít reklamu

Pokud se rádi kocháte budoucím domovem jablečné společnosti, zbystřete. Apple totiž v nedávné aktualizaci svých map přidal další podrobnosti o svém novém kampusu. Aplikace nyní zobrazuje 3D modely některých budov a jiných zajímavých bodů v rozestavěném areálu. Mě osobně asi nejvíc pobavil jeřáb, který majestátně dohlíží na dokončení velkolepého díla. Celý areál už je navíc propleten spletitým systémem chodníků a silnic, které ve starší verzi map také chyběly.

Zajímavostí je, že jediná budova, která je označená štítkem s přesným jménem, je pouze Steve Jobs Theater (divadlo věnované zesnulému otci Applu). Budovy v areálu, který by měl skýtat fitness centrum, vývojové a výzkumné pracoviště, různé administrativní budovy a mnoho jiných staveb tak v Apple mapách naleznete prostě pod heslem Apple Park. Na pár ilustračních screenshotů se můžete podívat v naší galerii.

Obří stavba, která má splynout s přírodou 

Společnost Apple nedočkavým fanouškům už před časem nabídla satelitní snímky a videa z dronů. Tyto záběry jsme vám vždy zprostředkovali, a proto už nejspíš nějakou představu o vzhledu nového Apple Parku máte. Sluší se ovšem podotknout, že je tato megalomanská stavba realizací myšlenky již zmiňovaného Steva Jobse.

Areál vyrostl na 5 milionech čtverečných stop, což je více než 460 tisíc metrů čtverečných. Celý park by pak měl být velmi bohatý na všelijakou floru. Počítá se s vysazením devíti tisíc stromů, dále různých keřů a květin. Vytěžená hlína se použila na úpravu okolního terénu. Většina budov by pak měla využívat i obnovitelné zdroje energie.

Podle posledních zpráv už dělníci finišují a zaměstnanci se pomalu začínají stěhovat do budov. Do půl roku by mělo komplex naplnit na 12 tisíc pracovníků všech odvětví. Minulý týden už prý stavaři dokončili práce exteriéru ústřední budovy. K úplnému doladění už chybí jen nastěhování nábytku a drobné úpravy interiéru. Nový jablečný domov už je tak skoro hotov a my můžeme jen doufat, že se v něm v budoucnu zrodí minimálně tak odvážné plány, jaké stály u zrodu této stavby.

apple park maps fb

Dnes nejčtenější

.